Eğitim-Sen :Yandaş Sendikacılık Hukuksuzluğa Neden Olmaktadır - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Sen :Yandaş Sendikacılık Hukuksuzluğa Neden Olmaktadır

Eğitim-Sen :Yandaş Sendikacılık Hukuksuzluğa Neden Olmaktadır

Eğitim-Sen Batman Şubesi, yaptığı açıklamada idareci atamaların yandaş sendikacılık güdümünde gerçekleştiğini iddia etti.

28.10.2014 15:04  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğretmen ve idareci atamalarında Milli Eğitimin bazı sendikaların güdümünde hareket ettiğini iddia eden Eğitim-Sen Batman Şubesi, bu uygulamanın hukuksuzluğa neden olduğunu belirtti.

Eğitim-Sen Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Yandaş Sendikan Skandal Tehditler" denildi.

Açıklamada "Bilindiği üzere çıkarılan son torba yasadan önce ataması yapılan öğretmenler bir yılın sonunda girdikleri yazılı sınavda başarılı oldukları taktirde stajerlikleri kaldırılır ve asil öğretmen kadrosuna geçerlerdi.Son torba yasa ile birlikte yeni atanan stajer öğretmenlere yazılı sınava ek olarak mülakat uygulaması getirilmiştir. Aday öğretmenliğe atanabilmek için; 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan şartlara ek olarak, yönetmelikle belirlenen yükseköğretim kurumlarından mezun olma ve Bakanlıkça ve/veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak sınavlarda başarılı olma şartları getirildi.
Aday öğretmenler, en az bir yıl fiilen çalışmak, adaylık döneminde herhangi bir disiplin cezası almamış olmak ve performans değerlendirmesine göre başarılı olmak şartlarını sağlamak kaydıyla, yapılacak yazılı ve/veya sözlü sınava girmeye hak kazanırlar. Sınavda başarılı olanlar öğretmen olarak atanır. Sınavda başarılı olamayanlar bir başka il veya ilçede görevlendirilerek, bu kişilere bir yıl içinde tekrar sınava girme hakkı tanınır. Sınava girmeye hak kazanamayanlar ile üst üste iki defa sınavda başarılı olamayanlar aday öğretmen unvanını kaybeder ve memuriyetle ilişiği kesilir.
Yıllarca emek harcayarak okuyup KPSS'de başarılı olup atandıktan sonra bir de yereldeki yandaş sendika ve onun denetiminde olan Milli Eğitim Müdürlüklerini memnun etmek zorunda kalacaklardır. Eğitim Sen olarak daha baştan bu uygulamanın yandaş sendika için çıkarıldığını belirtmiştik. Yıllarca bölgenin birçok ilinde bir türlü yetkiyi alamayan ve kurulduğu günden beri tüm kirli ilişki ve oyunları kullanan yandaş sendika iktidar ile ortaklaşarak çıkardığı torba yasayı kirli emellerine alet etmektedir.
Toplu sözleşme sürecinde hükümete söz geçiremeyip ve tüm eğitim emekçilerini birçok haktan mahrum bırakan yandaş sendika bu sefer torba yasada çıkarılan mülakatı ahlaksız bir şekilde kullanmaktadır. Eğitim emekçilerini mülakat baskısıyla kendilerine üye olmaya zorlayan ve hatta birçok okulda tehdide varan yaklaşımlarını sergileyen yandaş sendika ve onların kirli oyunlarına alet olanlar adaletin ve halkın önünde hesap vereceklerdir.
Tıpkı yönetici atamaları ve en son yapılan müdürlük mülakatında olduğu gibi siyasi referansları dikkate alarak yönetici görevlendirmelerinde tam bir kıyım gerçekleştiren Milli Eğitim Müdürlüğü kendi ideolojik hedefleri ve yandaş sendikanın istekleri doğrultusunda hareket etmekten bir an önce vazgeçmelidir. Eğitim Sen olarak yandaş sendikanın bu ahlak dışı tutumlarını ve baskılarını şiddetle kınıyor ve bu tür uygulamalara imza atanların peşini bırakmayacağımızı ,hesap soracağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Eğitim-Sen :Yandaş Sendikacılık Hukuksuzluğa Neden Olmaktadır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement