Eğitim ve Futbol Değişim Programı Projesi" - Son Dakika
Güncel

Eğitim ve Futbol Değişim Programı Projesi"

Geçen yıl Dünya Liselerarası Futbol Şampiyonu olan Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi futbol takımı, proje kapsamında dostluk maçları yapmak üzere Güney Kore'ye hareket etti.

02.03.2014 12:20

Geçen yıl Dünya Liselerarası Futbol Şampiyonu olan Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi futbol takımı, Seul ve İstanbul milli eğitim müdürlükleri arasında 3-7 Mart tarihlerinde düzenlenecek "Eğitim ve Futbol Değişim Programı Projesi" kapsamında dostluk maçları yapmak üzere Güney Kore'ye gitti.

Atatürk Havalimanı'ndan tarifeli uçakla Doha aktarmalı olarak Seul'a giden 27 kişilik kafileye, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız başkanlık etti.

Yıldız, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 3-7 Mart'ta Seul ile Daegu şehirlerinde düzenlenecek etkinliklerle iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin daha da gelişeceğini söyledi.

Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi'nin elde ettiği şampiyonluğunun hak ettiği ilgiyi görmediğini dile getiren Yıldız, "Biz şimdi Güney Korelilere böyle bir takımımızın var olduğunu göstereceğiz. Müsabakaları, A Milli Futbol Takımımızın 2002'deki Dünya Şampiyonası'nda karşılaştığı statlarda düzenleyeceğiz. Böylelikle o gurur maçımızı da anmış olacağız" diye konuştu.

Şenol Güneş de maçları izleyecek

Yıldız, oynayacakları dostluk maçlarını, Türkiye A Milli Futbol Takımının 2002 Dünya Kupası'nda teknik direktörlüğünü yapan Şenol Güneş'in de izleyeceğini belirtti.

Okulun beden eğitimi öğretmeni Semih Özü de uygulanan projenin iki ülkedeki genç sporcular açısından çok faydalı olacağını anlatarak, "Oyuncularımızın tamamı Fenerbahçe U-17 ve U-19 takımlarında oynuyor. Ben de zaten orada U-19 takımı antrenörüyüm. Futbolcularımızı 4 senedir lisede okutuyoruz. Onların okuldan uzaklaşmamalarını sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Takım kaptanı Çağrı Ağaç ise Güney Kore'deki projede hem futbol hem de davranış olarak diğer sporculara örnek olacaklarını söyledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eğitim ve Futbol Değişim Programı Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • yavuz ceylan: Genç futbolcularımızın ve hocalarının başarılarını tebrik eder devamını dilerim.. 0 0 Yanıtla

Advertisement