Egod Yönetim Kurulu Başkanı İduğ Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Egod Yönetim Kurulu Başkanı İduğ Açıklaması

Egod Yönetim Kurulu Başkanı İduğ Açıklaması

EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, bu yıl otomotiv sektörünün önünü görebilmesi için hurda teşvikinin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

23.01.2017 10:52  Güncelleme: 10:54

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, bu yıl otomotiv sektörünün önünü görebilmesi için hurda teşvikinin hayata geçirilmesi gerektiğini bildirdi.

İduğ, yaptığı yazılı açıklamada, 2016'da yaşanan tüm sıkıntılara rağmen otomotiv sektörünün yılı iyi kapattığını belirtti. 2017 yılına yönelik bir öngörüde bulunmanın zor olduğunu bildiren İduğ, "Dövizdeki dalgalanma otomotiv satışlarının duraksamasına yol açtı. Bu yıl otomotiv sektörünün önünü görebilmesi için hurda teşvikinin hayata geçirilmesi sektör için önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 2023'te hedeflediği 500 milyar dolar ihracat rakamının amacına ulaşması için otomotiv sektörünün desteklenmesi gerektiğini vurgulayan İduğ, şunları kaydetti:

"2023'teki hedefimize ulaşmamız otomotiv sektörünün geleceğine bağlı. İhracat rekorları kıran sektörün otomotiv sektörü olması ve otomotiv sektörünün ülke ekonomisinde dinamo görevi görmesi nedeniyle hedefe ulaşmada en kısa yol sektörümüzün desteklenmesidir. Her sektör gibi bizim de 2017'de bütçe hesaplaması yapmamız gerekiyor. Sektördeki tüm işletmelerin önünü görmesi için dikkatli adımlar atması işletmelerinin geleceği açısından kritik bir öneme sahip. Bu sebeple, sektörde beklenen daralmadan en az zararla çıkmak için bütçesel tahminlerin dikkatli yapılması sektörel faaliyet açısından önemli bir hareket olacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Egod Yönetim Kurulu Başkanı İduğ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement