Eib 10. Moda Tasarım Yarışması'nda Muhteşem Final - Son Dakika
Güncel

Eib 10. Moda Tasarım Yarışması'nda Muhteşem Final

Eib 10. Moda Tasarım Yarışması\'nda Muhteşem Final

Finalde yarışan 10 finalist '2015-2016 Sonbahar-Kış Kadın Erkek Hazır Giyim Koleksiyonları' ile moda dünyasına adımlarını attı.

28.03.2015 09:37  Güncelleme: 09:38

Bu yıl 'GİZ' temasını taşıyan tasarımlar 'giz'lerinden sıyrılarak seyircilerle buluştu.

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından geleneksel olarak düzenlenen 'Moda Tasarım Yarışması' 10. Yılına yakışır bir final ile tamamlandı. 27 Mart 2015 Cuma akşamı Kaya İzmir Thermal & Convention'da gerçekleştirilen final gecesi ve ödül törenine İzmir'in ünlü simaları ile birlikte Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım katıldı.

EİB 10. Moda Tasarım Yarışması'nda final gecesi Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler'in hoşgeldiniz konuşması ile başladı. Konuşmasının başında öncelikle yarışmanın hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Emre Kızılgüneşler "10 yıl önce bu yarışma birliğin tümüyle kendi imkânları ve hiçbir destek almadan gerçekleştiriliyordu. Ancak bugün Ekonomi Bakanlığımızın tasarıma verdiği önem ile bu tarz çalışmalarımız artık destekleniyor. Geçmiş dönemlerdeki yarışmaların başarısı çıtamızı daha yukarılara çıkarmak için bize yön gösteriyor. Her yıl yeniliklerle daha iyiye ulaşmaya çalışıyoruz. 'Tasarım' konusu ayrıca geçtiğimiz ay Bakanlığımız tarafından açıklanan tebliğ doğrultusunda destek kapsamına alındı. Böylece şirketlerimiz artık çok daha rahat tasarım departmanları kurabilecek. Ekonomi Bakanımıza ve emeği geçen herkese bu vesile ile bir kez daha teşekkür etmek istiyorum" diyerek sözlerine son verdi.

"Tasarım" konusuna verdiği destek ile yarışmanın final gecesini onurlandıran Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım ise yaptığı konuşmada "Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen inovasyon haftası artık markalaştı. Aynı şekilde bu yıl 10. kez düzenlenen Moda Tasarım Yarışması'nın da markalaştığını söyleyebiliriz. 2023 yılı hedeflerimizi Ar-Ge, tasarım ve markalaşma ile yakalayacağız. Ekonomi Bakanlığı olarak katma değerli üretime yönelik her türlü çalışmayı desteklemeye, süreklilik sağlamaya ve geliştirmeye hazırız" dedi.

EİB 10. Moda Tasarım Yarışması'nda final gecesinin sunuculuğunu Deniz Akkaya üstlendi. Birbirinden yaratıcı tasarımlar Öner Evez'in koreografisi ile podyuma taşındı. Aralarında Merve Büyüksaraç ve Cansu Melis Karakuş'un bulunduğu 40 manken finalist tasarımları muhteşem bir sunumla izleyicilerle buluşturdu.

Defilenin ardından yarışma jürisinin değerlendirmesi ile ödüller sahiplerini buldu. EHKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş'ın başkanlığını yaptığı jüri; Cengiz Abazoğlu, Simay Bülbül, Gamze Saraçoğlu, Mehtap Elaidi, Özlem Kaya, Deniz Berdan, Gül Agış, Ceyda Balaban, Tamer Yılmaz ve Seda Lafçı gibi birçok ünlü isimden oluştu.

Yarışmada ilk üç dereceyi alan tasarımcılar tasarımlarını sunan mankenlerle podyumda izleyiciler buluştu. 15 bin TL.'lık birincilik ödülüne Havva Ağu "Şahmeran", 10 bin TL.'lık ikincilik ödülüne Narçın Yalçın "Roschbarch", 5 bin TL.'lık üçüncülük ödülüne ise Elif Akar "Kayıp Mu" koleksiyonları ile sahip oldu. Ayrıca iki yarışmacıya Ekonomi Bakanlığı desteği ile yurtdışında iki yıllık eğitim olanağı sağlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eib 10. Moda Tasarım Yarışması'nda Muhteşem Final - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement