Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Moldova'da - Son Dakika
Güncel

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Moldova'da

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Moldova\'da

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-Moldova Serbest Ticaret Anlaşmasını imzalamak üzere Moldova'ya gitti.

11.09.2014 23:46  Güncelleme: 00:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul'da katıldığı CNR Emlak Fuarı açılış töreninin ardından Türkiye - Moldova Serbest Ticaret Anlaşması'nı imzalamak üzere Moldova'ya gitti.

Ekonomi Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamaya göre, Türkiye ile Moldova arasında müzakereleri 2011 yılı Mayıs ayında başlatılan Türkiye-Moldova Serbest Ticaret Anlaşması (STA), saat 15.00 sularında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Moldova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sayın Andrian Candu tarafından Kişinev'de imzalandı. Söz konusu anlaşma, Doğu Avrupa Bölgesi'ndeki ilk Serbest Ticaret Anlaşması olma özelliği taşıyor.

NİHAT ZEYBEKÇİ, MOLDOVA BAŞBAKANI İLE İKİLİ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 'AB üyesi olmayan Doğu Avrupa Bölgesi'ndeki ilk Serbest Ticaret Anlaşması olma özelliğini taşıyan söz konusu anlaşma ile birlikte bundan böyle Türkiye ile Moldova arasındaki ticarette uygulanan gümrük tarifeleri ile tarife dışı engellerin kaldırılması kararlaştırıldı. İmza töreninin ardından Bakan Zeybekci ve beraberindeki heyet, Ticaret ve Yatırım Fırsatları konulu sunuma katıldı. Devamında ise Türk ve Moldovalı iş adamları ile bir toplantı gerçekleştirildi. İki ülke arasındaki yatırım ve iş birliği fırsatları bu toplantıda gündeme getirildi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, daha sonra Moldova Başbakanı Lurie Leanca ile ikili bir görüşme yaptı. Burada imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması hükümlerinin en hızlı şekilde nasıl hayata geçirilebileceği masaya yatırıldı. Bakan Zeybekci daha sonra TİKA tarafından Kişinev Cumhuriyet Hastanesi'ne hibe edilen yoğun bakım yataklarının teslim törenine katıldı' ifadeleri kullanıldı.

KİŞİNEV CUMHURİYET HASTANESİ'NE 70 YOĞUN BAKIM YATAĞI HİBE EDİLDİ

Kişinev Cumhuriyet Hastanesi'ne 70 yoğun bakım yataığı hibe törenine katılan Bakan Nihat Zeybekçi, şunları söyledi: "Serbest Ticaret Anlaşması İmza Töreni vesilesiyle bulunduğum Kişinev'de aynı zamanda Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) tarafından Kişinev Cumhuriyet Hastanesi'ne 70 yoğun bakım yatağının hibe edildiği bu törene de katılabilmek benim için büyük bir şeref oldu. Köklerimizin dayandığı Osmanlı Devleti'nden bu güne taşıdığımız en güzel geleneklerimizden biri din, dil, ırk farkı gözetmeksizin ihtiyacı olana el uzatmak, yardım ve dayanışmada gönlümüzü de elimizi de açık tutmaktır. Bugün burada da bu geleneğin bir örneği sergileniyor ve biz de buna şahitlik etmekten mutluluk duyuyoruz."

Bakan Zeybekci'nin beraberindeki heyet ile birlikte saat 20.00 sularında Türkiye'ye dönmek için yola çıktığı belirtildi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Moldova'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement