Ekrem Özdemir: "İş Güvencesi Kırmızı Çizgimizdir" - Son Dakika
Yerel

Ekrem Özdemir: "İş Güvencesi Kırmızı Çizgimizdir"

Ekrem Özdemir: "İş Güvencesi Kırmızı Çizgimizdir"

Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, güvencesiz istihdama karşı olduklarını belirterek, "İş güvencesi kırmızı çizgimizdir.

21.11.2015 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, güvencesiz istihdama karşı olduklarını belirterek, "İş güvencesi kırmızı çizgimizdir. Son günlerde gündeme gelen ancak seçim beyannamelerinde yer almayan ve hatta işaret bile verilmeyen 657 Sayılı Kanun değişikliği ve iş güvencesi odaklı tartışma zemini arayışını doğru bulmuyoruz" dedi.

Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, iş güvencesine ilişkin bir açıklama yaptı. Özdemir, "657 Sayılı Kanun'da reformist anlayışla değişiklik yapılması başlığının hemen altına iş güvencesi alt başlığını koyma çabaları; kamu personel sistemini, iş güvencesini ve 657 Sayılı Kanun'un içerdiği hükümleri ve genel konseptini incelemeyen, irdelemeyenlerin konuya müdahil olduğunu gösteriyor" dedi.

Ekrem Özdemir, güvencesiz istihdama karşı olduklarını dile getirerek, "Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak, güvencesiz istihdam noktasında netiz ve buna kesinlikle karşıyız. İş güvencesi Memur-Sen ve kamu görevlilerinin ortak kırmızı çizgisidir. Hangi hükümet olursa olsun, bu kırmızı çizgimizi aşmasına izin vermeyiz. Sağlık Sen olarak, güvenceli kamu görevlisini, güçlü memur olarak görüyoruz. Güçlü memuru da güçlü devlet olarak görüyoruz. Tam bu nedenle kamu istihdamın artırılmasını savunuyoruz. Kamu görevlisi statüsünü aşındırmaya yönelik 657 Sayılı Kanun'da yapılacak değişiklikleri kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Yeni döneme yönelik beklentilerinizi de açıklayan Özdemir, sendikal örgütlenme hakkının kapsamının genişletilmesi gerektiğini de belirten Özdemir, toplumsal sözleşme niteliğinde bir anayasa beklentilerini de dile getirdi. Yeni anayasanın 'kalıcı ve etkin kamu düzeni' ve 'bütün kesimlerin katkı sunduğu toplumsal huzur ve barış' beklentilerini karşılaması gerektiğini de ifade eden Özdemir, kamuda iş güvenceli istihdam, gelir vergisi mağduriyetinin giderilmesi, 4-C ve 4-B'lilerin kadroya geçirilmesi, fiili hizmet zammı, ek göstergeler, ek ödemelerin emekli maaşına yansıtılması ve disiplin cezalarının affı gibi taleplerini de dikkat çekti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ekrem Özdemir: 'İş Güvencesi Kırmızı Çizgimizdir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement