El Kaide Üyeliği İddiasıyla 6 Kişi Hakkında Dava - Son Dakika
Güncel

El Kaide Üyeliği İddiasıyla 6 Kişi Hakkında Dava

Terör örgütü El Kaide üyesi oldukları iddiasıyla 6 kişi hakkında 12 yıldan 25 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

16.11.2015 16:40

Terör örgütü El Kaide üyesi oldukları iddiasıyla 6 kişi hakkında 12 yıldan 25 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, A.İ, A.İ, İ.C, D.D, Y.G ve A.T. şüpheli olarak yer aldı.

İddianamede, terör örgütü El Kaide hakkında çeşitli bilgilere ve örgütün bazı terör eylemlerine yer verildi.

Şüphelilerin telefon tapelerinin incelendiği bildirilen iddianamede, ?A.İ'nin Suriye'den savaş ganimeti olarak illegal yollarla elde ettiği akaryakıt, elektrik ve araba parçası gibi malzemeleri yurda soktuğu, bunları A.İ. ve İ.C aracılığıyla satmaya çalışarak terör örgütüne finansman sağlandığının belirlendiği kaydedildi.

İddianameye göre, Suriye'de yasa dışı yollarla elde edilen malzemelerin OSTİM'e getirileceği tapelerden belirlendi. Bunun üzerine malzemelerin yüklendiği tıra 13 Eylül 2013'te Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şubesi ekiplerince operasyon düzenlendi.

Tır, sanıklar A.İ. ve Y.G. tarafından karşılandı. Görevlilere verilen belgelerin tutarsız ve çelişkili olduğunun tespit edilmesinin ardından Y.G, A.İ ve tır şoförü A.G'ye işlem yapılarak Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Şüphelilerin bazı iş takipçileriyle görüşerek malları kurtarmak için formül aradığı, bunun da telefon konuşmalarına yansıdığı da iddianamede yer aldı.

Baz istasyonlarının incelenmesinde şüphelilerden bazılarının zaman zaman Suriye'deki çatışma bölgesine gittikleri ve üzerilerine atılı suçları böyle işledikleri savunulan iddianameye göre şüphelilerden D.D, El Kaide'ye bağlı kamplarda kaldı ve terör örgütüyle ilişkili gruplarla hareket etti.

D.D'nin terör örgütünün Suriye'deki kamplarına eleman temin ettiği, Y.G'nin de bu şahıslara araç sağladığı de fiziki takiple anlaşıldı. İddianamede, şunlar kaydedildi:

"Soruşturma dosyasında ismi geçen ve telefon görüşmelerine takılan 'Ebulhafs' isimli şahsın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadığı, bu kişinin sözde 'İslami Müslimin Ketibesinin Emiri' olduğu, Azeri olduğu ve Türkiye'ye yönelik herhangi bir eylem ile ilgili talimat veya delil bulunmadığından soruşturma kapsamında yerinin tespit edilemediği anlaşıldı."

İddianamede, şüphelilerin, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet", "pek az sayıda mermi bulundurma veya taşımak" suçlarından 12 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel El Kaide Üyeliği İddiasıyla 6 Kişi Hakkında Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement