Elazığ'da Açlık Grevindeki İşçilerden Biri Hastaneye Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da Açlık Grevindeki İşçilerden Biri Hastaneye Kaldırıldı

Elazığ\'da Açlık Grevindeki İşçilerden Biri Hastaneye Kaldırıldı

Elazığ'da Eyüp Bağları Sulama Birliği'nden 5 yıldır para alamayan 34 işçiden 15'nin dün başlattığı açlık grevinde işçilerden Reşit Çimen, rahatsızlanınca hastaneye götürüldü.

25.03.2015 15:38  Güncelleme: 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da 20 milyon liralık elektrik borcu yüzünden tasfiye edilen Eyüp Bağları Sulama Birliği'nden 5 yıldır para alamayan 34 işçiden 15'nin dün başlattığı açlık grevinde işçilerden Reşit Çimen, rahatsızlanınca hastaneye götürüldü.

Elazığ'da 2004 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Uluova'nın sulanması için kurulan Eyüp Bağları Sulama Birliği, 2010 yılında faiziyle birlikte yaklaşık 20 milyon lira elektrik borcunu ödeyemeyince feshedildi. Birlikte çalışan 34 işçi, maaş alamazken, başka kurumlara da geçici işçi olarak alınmadı. Yaklaşık 5 yıldır işsiz olan 34 işçinin 15'i dün açlık grevi başlattı. Beyaz Çeşme Mevkii'nde boş bir dükkanda başlattıkları açlık grevinin ikinci gününde işçilerden Reşit Çimen fenalaşınca çağırılan 112 Acil Servis ambulansı ile hastaneye kaldırıldı. İşçilerden rahatsızlanan ancak hastaneye gitmeyen Bekir Demir ise durumunun iyi olmaması nedeniyle açlık grevi yapılan dükkanda yatırıldı.

Açlık grevi başlatan işçilerden Cihan Yeşilkaya, sorunlarına çözüm bulunmasını istediğini belirterek, "Bugüne kadar 5 vali değişti, iki dönemdir milletvekili değişti. İki belediye başkanı değişti ama bu sorun çözülmedi nedenini bilmiyoruz. Devletimiz aciz değil mutlaka bilgileri olmuyor bilseler bu konuya bir çözüm getireceklerdir. Benim vicdanım kabul etmiyor. Ben herhangi bir mevkide bir yönetici olsaydım, uyuyamazdım. Tüm samimiyetimle söylüyorum. İki gündür 15 arkadaşımız açlık grevi yaparken nasıl sabah kahvaltılarını yapabiliyorlar ? Hayret ediyorum Allaha havale ediyorum, hakkımı helal etmiyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da Açlık Grevindeki İşçilerden Biri Hastaneye Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement