Elazığ'da Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Toplantısı

Elazığ\'da Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Toplantısı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde iş dünyasına yönelik, Sosyal Güvenlik Bilincini Artırmak, Genel Sağlık Sigortası ve Kayıt Dışı İstihdamın Azaltılması’na yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

24.03.2015 16:11

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde iş dünyasına yönelik, Sosyal Güvenlik Bilincini Artırmak, Genel Sağlık Sigortası ve Kayıt Dışı İstihdamın Azaltılması'na yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sosyal Güvenlik Bilincini Artırmak, Genel Sağlık Sigortası ve Kayıt Dışı İstihdamın Azaltılması'na yönelik Elazığ TSO' da bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Elazığ TSO ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü koordinesinde yapılan toplantıda SGK İl Müdür Vekili Ayhan Palaoğlu, Kurum Şefi Erdoğan Temiz, Veri Hazırlama Uzmanları Ali Tapan ve Muzaffer Yeşilkaya sunum yaptı.

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, "Ülkemizde özellikle son yıllarda sosyal güvenlik anlamında bir çok yenilik ve değişikliğe gidilmiş, SSK, Bağ-Kur ve benzeri çoklu sosyal güvenlik yapısı terk edilerek tek çatı altında birleştirilmiştir. İstihdamla mücadele kapsamında işletmelerimizin verimliliğini ve rekabet şartlarını doğrudan ilgilendiren kayıt dışılıkta da bir çok düzenleme ve çalışma başlatılmıştır. Yine, işletmelerimizin maliyet yükünü hafifletmeyi temel alan sosyal güvenlikte teşvik uygulamaları, iş sağlığı ve güvenliği kanunu uygulaması ve işverene getirdiği yükümlülükler önemle ve büyük bir titizlikle üzerinde durmamız gereken konu başlıklarıdır.Odamız ile Elazığ Sosyal Güvenlik Kurumu işbirliğinde bugün gerçekleştirmiş olduğumuz bu bilgilendirme toplantısının yararlı almasını temenni ediyorum" dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elazığ'da Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement