Elazığ'da Şebeke Suyuyla İlgili İddialar - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da Şebeke Suyuyla İlgili İddialar

Valilik, şehir şebeke suyunun insan sağlığına zararlı olduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

17.04.2014 12:06

Elazığ Valiliği, şehir şebeke suyunun insan sağlığına zararlı olduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 20 Mart'ta bazı yerel basın yayın organlarında yayımlanan haberlerde, Türkiye Biyologlar Derneği Elazığ Şubesinin kentin içme suyunun sağlığa zararlı olduğunu yönündeki iddialarının yer aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, geçen sene Valilikçe yapılan incelemeler neticesinde belediye sınırları içerisinde bulunan su şebekelerinden 399 kontrol ve denetim izleme numunesi analiziyle birlikte, önceki yıllarda yapılan analizlerde nitrat parametresi ve kimyasal zehir yönünden bir uygunsuzluk görülmediği vurgulandı.

Bu yıl da denetim izlemesi için 20, kontrol izlemesi için de 313 su numunesi alınması planlandığı ve takvim dahilinde gerekli zamanlarda ve yerlerde örneklerin alınmasına devam edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik 17 Şubat 2005'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğünce ilgili yönetmelikte belirtilen asgari şartlara uygun izleme programı hazırlanarak uygulanmaktadır. Alınan numunelerin analizleri Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilmiş bölge laboratuvarlarıyla İl Halk Sağlığı Müdürlüğü laboratuvarında yapılmıştır. Yapılan analizlerde, ağır metaller, mikroplarla nitrat, tarım ilaçları ve suni gübrelerin kalıntıları da incelenmektedir. Yönetmeliğin yayım tarihinden itibaren 8 yıllık zaman süreci içerisinde alınan 2 bin 664 numunenin yapılan analizlerinde nitrat, tarım ilaçlarıyla suni gübrelerin kalıntılarına rastlanılmamıştır. Söz konusu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır." - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elazığ'da Şebeke Suyuyla İlgili İddialar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement