Elazığ'dan Guinness'e Aday Lahmacun - Son Dakika
Güncel

Elazığ'dan Guinness'e Aday Lahmacun

Elazığ\'dan Guinness\'e Aday Lahmacun

Elazığlı lahmacun ustası Engin Altunbaş yaptığı 5 metre 73 santimetre uzunluğundaki lahmacun ile Guinness Rekorlar Kitabı için deneme yaptı.

15.11.2015 15:04

Elazığlı lahmacun ustası Engin Altunbaş yaptığı 5 metre 73 santimetre uzunluğundaki lahmacun ile Guinness Rekorlar Kitabı için deneme yaptı.

20 yıldır bu işi yaptığını söyleyen lahmacun ustası Engin Altunbaş, 10 kişilik ekibiyle yaklaşık 3 kilo 700 gram et ve 2 buçuk kilogram hamur kullanarak 5 metre 73 santim uzunluğunda lahmacun yaptı. Televizyonda gördüğü lahmacun haberinden esinlenerek böyle bir çalışma yaptığını söyleyen lahmacun Altunbaş, "Bu işle 20 senedir uğraşıyoruz. Bu bizim temel mesleğimizdir. Mesleğimizin en iyisi olmak istiyoruz. Geçen televizyon programında 1,89 santimetre lahmacun yapıldığını izledim. Aslında fikir oradan geldi. Biz de daha iyisini yapabiliriz. Kendimiz ve halkımız adına hem de rekor açısından dünya Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için bir deneme yaptık. Bu sadece ön denemeydi. Bunun gerisi de gelecektir. Küçük bir şey ama daha büyüğünü yapmaya çalışacağız. Lahmacun bizim kendi sanatımız. Lahmacuncu ekibi olarak Türkiye'de en iyilerinde olduğumuza inanıyoruz. Bunu da kanıtlamaya çalışıyoruz. İnşallah kanıtlayacağız" dedi.

GUİNNESS REKORLAR KİTABI'NA GİRİP BİR İLKİ BAŞARACAĞIZ

Geçen yıl da böyle bir deneme yaptıklarını vurgulayan işletme sahibi Bayram Özdemir, "Geçen yıl yaptığımız lahmacun 2 metrelik bir lahmacundu. Bunu geliştirelim dedik. Amerikalılar pizzalarıyla ünlüdür. Büyük pizza rekorları kırdılar. Biz de böyle bir şey düşündük. Lahmacun Türkiye'ye özgü bir şey olduğu için böyle bir rekor kıralım dedik. Burada amatörce bir ön çalışma yaptık. Artık gerekli yerlere başvuru yapacağız. Bugün 5 metre 73 santimetre yaptık. İnşallah 6,5 metreyi deneyeceğiz. Türkiye'de buna bir öncülük edelim dedik. Hem ilimizi tanıtmak amacıyla hem lahmacunu tanıtmak amacıyla böyle bir şeye giriştik. İnşallah bundan sonra Guinness Rekorlar Kitabı'na girip bir ilki başarmayı deneyeceğiz" diye konuştu - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elazığ'dan Guinness'e Aday Lahmacun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement