Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, Köye Fırın Yaptırdı - Son Dakika
Güncel

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, Köye Fırın Yaptırdı

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, Köye Fırın Yaptırdı

ELAZIĞ Orman Bölge Müdürlüğü, Fırat Havzası Rehabilitasyon projesi kapsamında merkeze bağlı Sarıkamış Köyü'ne fırın yaptırdı.

09.12.2016 20:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ELAZIĞ Orman Bölge Müdürlüğü, Fırat Havzası Rehabilitasyon projesi kapsamında merkeze bağlı Sarıkamış Köyü'ne fırın yaptırdı. Köylünün ortak kullanımı için yapılan fırının açılışını, köylü kadınlar ekmek pişirerek yaptı.

Elazığ Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan Fırat Havzası Rehabilitasyon projesi kapsamında, merkeze Bağlı Sarıkamış Köyü'ne yapılan fırında köylü kadınlar, ilk kez modern ve konforlu bir fırında ekmek pişirdi. Köy Muhtarı Cimşit Şen yetkililere teşekkür etti. Duydukların memnuniyeti dile getiren Zekiye Şen ise, "Bu fırından çok razıyız, Yapandan, yaptırandan da Allah razı olsun. Masrafsızdır, evlerde yapmaktan daha iyi. Kadınlarla toplanıp burada ekmek pişiriyoruz" dedi.

Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, 2013 yılından beri proje kapsamında, vatandaşa hizmet götürdüklerini belirterek, "Doğal kaynakların iyileştirilmesi, hem de soğuk havalarda yaşayan vatandaşların geçim koşullarının iyileştirilmesi ve hayat standartlarının yükseltilmesi, bu iki ayak üzerinde giden projede; bu köyde biz, kapama meyve bahçe, sera ahırların iyileştirilmesi, meyve fidanı dağıtımı, sulama alt yapısının yapılması, evlerin ısı yalıtımının yapılmasının yanında bugün de bayanlarımızın talebi üzerine köyün ortasına, köylünün ortak kullanımına açık olacak bir fırın yaptırdık, bu gün de açılışını yaptık. Elazığ'da iki tane yaptık. Önümüzdeki yıl da bunu 25'e çıkarmayı planladık. Diğer köylerimize de yapacağız, şu anda ilk olarak Sarıkamış Köyümüzde açtık" diye konuştu.

- Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, Köye Fırın Yaptırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement