Elmalı Özdemir ve Yuva Mahallerine Kuşaklama Kanal - Son Dakika
Yerel

Elmalı Özdemir ve Yuva Mahallerine Kuşaklama Kanal

Elmalı Özdemir ve Yuva Mahallerine Kuşaklama Kanal

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Elmalı’nın Yuva ve Özdemir Mahallelerinde taşkın riskini önlemek için kuşaklama kanal çalışmaları devam ediyor.

27.10.2015 10:22

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Elmalı'nın Yuva ve Özdemir Mahallelerinde taşkın riskini önlemek için kuşaklama kanal çalışmaları devam ediyor.

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Elmalı'nın Yuva ve Özdemir Mahallelerinde taşkın riskini önleme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Özgür, "Bölgemiz yoğun yağış alan bir bölge olduğu için yağışlar sonucu meydana gelebilecek olumsuzluklardan vatandaşımızın can ve mal emniyetini sağlamak için Antalya ilimiz ve bağlı ilçelerimizde taşkın riskini önleme çalışmalarımız devam etmektedir. Özdemir Mahallesinde daha önceleri bazı olumsuzluklar yaşanmış yaşanan olumsuzluklara idaremizce acil müdahale edilmişti. Özdemir Mahallesi kanal temizliği ve kuşaklama kanalı işimiz kapsamında ekiplerimiz ve iş makinalarımız tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında çardak Deresi mansabında 4 bin 970 metre - 6 bin 810 metreküp rusubat malzeme temizliği yapılmış olup, halen mansap şartlarında çalışmalar devam ediyor" dedi.

Özdemir ve Çardak Deresi Taşkınlarından Korunması İşi Acil Tedbir Raporu hazırlandığını da hatırlatan Özgür, "Acil tedbir raporuna uygun olarak yamaçlardan gelen Suyun kuşaklama kanalı ile toplanıp Çardak deresine Mansaplanması sağlanacaktır. İşin ihalesi yapılarak alanda Proje Aplikasyonu yapılmıştır. İşin Kasım ayı sonuna kadar tamamlanması hedeflenmektedir.

Diğer taraftan Elmalı İlçesi Yuva mahallesinde de daha önce olumsuzluklar yaşanmış olup burada da taşkın riskini azaltmak için Yuva Mahallesi Akpınar ve Değirmendere temizliği işi kapsamında Akpınar ve Değirmen Derelerinde makineli çalışmalar başladı. Çalışmalarda 4 bin 830 metreküp rusubat malzeme temizliği yapıldı." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elmalı Özdemir ve Yuva Mahallerine Kuşaklama Kanal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement