Emekli Oldu Üniversiteye Başladı - Son Dakika
Güncel

Emekli Oldu Üniversiteye Başladı

Emekli Oldu Üniversiteye Başladı

Adana'da, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 3.sınıfında okuyan 65 yaşındaki emekli Mahmut Yılmaz gençlere örnek oluyor.

10.03.2013 10:52

Adana'da, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 3. sınıfında okuyan 65 yaşındaki emekli Mahmut Yılmaz gençlere örnek oluyor.

Müftülükten emekli olan Mahmut Yılmaz azmiyle gençlere örnek oluyor. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli camilerde imam-hatiplik yapan Yılmaz, 7 Temmuz 1993'te il müftülüğünde sayman olarak işe başladı. 10 Ekim 2011'de kendi isteğiyle emekli olan Yılmaz, şimdi yarım kalan eğitimini sürdürüyor.

3 çocuğunun üniversitede okuduğunu belirten Yılmaz, "Çocuklarıma özenince sınava girdim ve kazandım. Şimdi üçüncü sınıf öğrencisi olarak eğitim hayatımı sürdürüyorum ve çok mutluyum. 'Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz' Hadis-i Şerif'inden çok etkilendim. Biliyorsunuz ilmin yaşı yoktur. Çocuklarım eşim, üniversite yönetimi bana çok yardımcı oluyorlar. 3.sınıfa kadar geldim" dedi.

Gençlere mutlaka okumalarını tavsiye eden Yılmaz, "Zamanında bizim şartlarımız uygun olmadı, okuyamadık. Esas amacım bir şeyler öğrenmek. Allah izin verirse günlük hayatta, iş hayatında tüm bunlar işimize yarayacak. Bizim okumamızdaki gaye, en azından bilgi sahibi olmak, kanunları öğrenmek, hayatımızda faydalı şeyler öğrenmektir. Bu eğitimin bize faydası olacağı kesin. Gençlere tavsiyem; boş boş gezeceklerine okusunlar. Kendilerini yetiştirsinler. İnsanın kendini, yani yeteneklerini keşfetmesi lazım, bu da eğitimle olur" diyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emekli Oldu Üniversiteye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement