Kütahya'nın Emet İlçesi Kendi Elektriğini Üretecek - Son Dakika
Ekonomi

Kütahya'nın Emet İlçesi Kendi Elektriğini Üretecek

Kütahya'nın Emet ilçesi ilçede kurulacak güneş panelleriyle kendi enerji ihtiyacını karşılayacak. Güneş panelleriyle yılda 400 bin Euro gelir elde edilmesi de planlanıyor.

11.02.2016 17:41  Güncelleme: 19:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Emet ilçesi ilçede kurulacak güneş panelleri sayesinde kendi enerji ihtiyacını karşılayacak. İlçede 50 bin metrekare alana kurulacak güneş panelleri ile ayrıca yılda 400 bin Euro gelir elde edilmesi planlanıyor.

"SENEDE YAKLAŞIK 400 BİN EURO GELİR ELDE EDECEĞİZ"

Emet Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı bugün belediye meclis salonunda yapıldı. Toplantının en önemli maddesi ise ilçeye yapılması planlanan güneş enerji sistemleri oldu. Toplantıda meclis üyelerine bilgiler veren Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, 50 bin metrekare arazi üzerine yapmayı planladıkları güneş enerji sistemi ile hem ilçenin enerji ihtiyaçlarını karşılayacaklarını hem de yılda yaklaşık 400 bin Euro gelir elde edeceklerini ifade etti.

"İLÇE ADINA BİR MİLAT"

Emet Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edilen yeni enerji projesi hakkında toplantı sonunda bilgiler veren Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Emet ilçesine enerji alanında yapacakları projenin ilçe adına bir milat olduğunu söyledi.

"TOPLAM MALİYETİ 8 MİLYON LİRA"

Koca; "50 bin metrekare alana kuracağımız güneş panellerinin toplam maliyeti 8 milyon liradır. Biz bu parayı devletin yerel yönetimlere sunduğu üç yıl ödemesiz 13 yıl vadeli kredi ile karşılayacağız.

"2 MW ELEKTRİK ÜRETECEK"

Tesis faaliyete geçtiğinde saatte 2 mw elektrik üretecek ve buradan ayda yaklaşık 120 bin lira gelir sağlayacağız "dedi.

"ÇOK ÖNEMLİ BİR KARARA İMZA ATTI"

Konuşmasında, Türkiye'nin doğal gaz gibi enerjilerle dışa bağımlılığını azaltma ve güneş enerjisinden etkin yararlanmayı hedeflediklerinin altını çizen Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, devletin kendilerine sunduğu imkanları kullanarak hem kendi enerjilerini üretmeyi hem de belediyeye yeni bir gelir kapısı oluşturmak için Emet Belediye Meclisinin bugün çok önemli bir karara imza attığını söyledi.


Kütahya\'nın Emet İlçesi Kendi Elektriğini Üretecek
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kütahya'nın Emet İlçesi Kendi Elektriğini Üretecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Doğru laf: Ruslara gaz alimini soz verenler bunun gibi tesisleri engeller.....alman tesvik biz engelleriz 2 2 Yanıtla
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye geliyor
    09:45 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye geliyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cuma günü Kayseri'ye gelerek sanayici ve işadamları ile görüşecek. Ayrıca bir dizi program gerçekleştirecek ve iftar programına katılacak.

  • Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor
    09:33 Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor

    Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yaklaşık 10 yılın ardından negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların...

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı
    09:33 VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,2 artışla azalışla 9.687,25 puandan başladı. Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve Almanya'da ZEW ekonomik güven endeksi verileri ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 9.600 ve 9.500 seviyelerinin destek, 9.800 ve 9.900 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • Dolar ve euro kuru ne kadar? İşte son durum
    09:03 Dolar ve euro kuru ne kadar? İşte son durum

    32,30 TL'den kapanan dolar kuru güne 32,3370 TL seviyesinden, 35,1710 TL'den kapanan euro 35,1300 TL seviyesinden başladı. Piyasalar Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı politika faizi kararını bekliyor.

  • Akaryakıta çifte zam! Tabelayı gören üzülecek
    08:43 Akaryakıta çifte zam! Tabelayı gören üzülecek

    Akaryakıta çifte zam geliyor. 21 Mart Perşembe günü geçerli olmak üzere benzine 1 lira 50 kuruş, motorine ise 1 lira 30 kuruşluk bir zam yapılması bekleniyor.


Advertisement