Emirdağ'da 5 Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Emirdağ'da 5 Fidan Toprakla Buluştu

Emirdağ\'da 5 Fidan Toprakla Buluştu

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesine bağlı Suvermez köyünde yeşillendirme çalışmaları kapsamında ağaç fidanı dikimi gerçekleştirildi.

29.11.2014 16:53  Güncelleme: 17:12

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesine bağlı Suvermez Köyü'nde yeşillendirme çalışmaları kapsamında ağaç fidanı dikimleri gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 40 kişilik bir ekip tarafından yapılan çalışmada, Suvermez Köyü'nün Kırtma mevkii su deposu ve çevresine boyları 60-70 santimetre (cm) arasında değişen 3 bin badem ağacı fidanı, boyları 50 cm olan 2 bin sedir çam ağacı fidanı ve boyları 1 metre olan bin adet akasya fidanı dikimleri yapıldı. Proje amacının, Bakanlık projeleri kapsamında köyleri yeşillendirmek ve daha doğal görünüme kavuşmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Suvermez Köyü Muhtarı Mehmet Akın şunları söyledi:

"Göreve geldiğimiz günden itibaren projelerimiz içerisinde yapmayı istediğimiz önemli işlerden birisi de köyümüzü yeşillendirmek ve doğal görünüme kavuşturmaktı. Köyümüzün Kırtma mevkiinde, su deposu ve çevresindeki arazide daha önce de ağaçlandırma çalışmalarımız yapıldı. Ancak arazide daha çok boş alanımız vardı. Bunu değerlendirmek istedik ve Kaymakamlık vasıtasıyla Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü'müze başvurumuzu yaptık. Araştırmalar ve analizler için mühendislerimiz ile birlikte sağolsunlar Eskişehir bölge müdürümüzden de geldiler. Yerinde analiz ve incelemeler sonucu alana, badem ağacı, akasya ağacı ve sedir çam ağacı dikilmesine karar verdiler. Şu an da görevli arkadaşlarımız dikim işlemlerini yapıyorlar."

Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan, dikim ekibinin çavuşu Mevlüt Yapıcı ise şunları söyledi:

"Biz 40 kişilik ekibimizle, Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı olarak Emirdağ Şefliği yönlendirmesi ile 10 yıldır bu işi yapıyoruz. Emirdağ'ın Bayat ilçesindeniz. Ben ekibin şefiyim. Ağaçta dikiyorum,dikimleri kontrol de ediyorum. Ekibimizde çalışanların hepsi bayan arkadaşlarımız. Ekipte çalışan yaşlı da var gençte. Hepimizin ekmek kapısı burası, bizler bu işten ekmek yiyoruz. Neredeyse tüm ilçe ve köylere yeşillendirme projeleri kapsamında gidiyoruz. Yapılan iş bence çok önemli. Onca emekler veriliyor, devletimiz onca bütçeler harcıyor. Yeşili, ağacı korumamız gerek" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emirdağ'da 5 Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement