Emitt'e Adıyaman Damgası - Son Dakika
Yerel

Emitt'e Adıyaman Damgası

Emitt\'e Adıyaman Damgası

İstanbul TÜYAP’ta 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında 19.’uncusu gerçekleşen Dünya’nın 5’inci ve rekorların fuarı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na Adıyaman damgasını vurdu.

23.01.2015 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul TÜYAP'ta 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında 19.'uncusu gerçekleşen Dünya'nın 5'inci ve rekorların fuarı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na Adıyaman damgasını vurdu.

Renkli görüntülerle başlayan 19'uncu Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında standa açan Adıyaman Valiliği, TÜYAP fuar alanında yüzlerce yerli ve yabancı turizmciye verdiği resepsiyon ve oluşturduğu şark köşesi ile fuara damgasını vurdu.

TÜYAP Fuar alanında yerli ve yabancı yüzlerce konuğa verilen resepsiyonda Adıyaman Harfane Grubu ekibi tarafından katılımcılara müzik ziyafeti sunuldu. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği resepsiyonda birbirinden güzel Adıyaman parçaları seslendirilirken bazı katılımcılar seslendirilen oyun havalarına dayanamayarak piste çıkıp oynadı, zaman zamanda halay çekerek Harfane ekibine eşlik ettiler. Adıyaman Halkoyunları ekibi ise sergilediği gösterilerle geceye renk kattı. Tüm misafirler gece geç saatlere kadar eğlendi. Düzenlenen gecede, yerli ve yabancı tüm misafirlere Adıyaman Besni Üzümü, Çiğköfte ve Kervansaray Kahvesi ikram edildi. Resepsiyonda, Adıyaman'ın sahip olduğu tüm güzellikler yerli ve yabancı turizmcilere en iyi şekilde tanıtıldı.

EMİT fuarında Adıyaman'ın klasik bir tanıtım anlayışı yerine verdiği resepsiyonla yine farklılığını ortaya koyduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş, "19. EMİTT fuarında İpekyolu Kalkınma Ajansı ile güç birliği yaparak, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis illeri olarak ortak bir platform oluşturduk. Bu platformda kadim medeniyetler şehri Adıyaman'ın sahip olduğu zengin turizm potansiyelini en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Bugün TÜYAP fuar alanı çok muhteşem bir açılışa ev sahipliği yaptı. 71 ülkeden yaklaşık 2 bin 500 firmanın katıldığı fuarda, turizm endüstrisi profesyonellerinin yanı sıra sektör paydaşları bir araya gelerek turizm adına verimli iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Görev yaptığım süre içerisinde Adıyaman'ın tanıtımı anlamında bu dördüncü fuar oluyor. Adıyaman'ın sahip olduğu zengin turizm potansiyelini uluslararası alanda kapsamlı bir şekilde tanıtmak amacıyla buna benzer faaliyetlerimiz devam edecektir. Bugün açılışı yapılan Uluslararası fuarda Adıyaman olarak yine farklılığımızı ortaya koyarak tüm yerli ve yabancı turizmcilere bir resepsiyon verdik. İlimizin sahip olduğu kültürel zenginliği inşallah bütün dünyayla paylaşacağız. Biz gittiğimiz yerlerde sadece kültürel değerlerimizi değil, ilimizin sahip olduğu huzur ve hoşgörü iklimini de ihraç ediyoruz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emitt'e Adıyaman Damgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement