En Büyük 500'de Kocaeli'den 89 Firma - Son Dakika
Yerel

En Büyük 500'de Kocaeli'den 89 Firma

KOCAELİ (AA) – Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasına Kocaeli'den 89 firmanın girdiğini bildirdi.

19.06.2015 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KOCAELİ (AA) – Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasına Kocaeli'den 89 firmanın girdiğini bildirdi.

Zeytinoğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2014 yılı araştırma raporuna ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Kocaeli'de bulunan Tüpraş'ın araştırmada bu yıl da ilk sırada yer aldığını, yine kentteki Ford Otosan'ın ikinci, Aygaz'ın da onuncu sırada yer aldığını belirtti.

Açıklanan listede 35 firmanın Kocaeli'de gösterildiğini fakat bu sayının daha yüksek olduğuna dikkat çeken Zeytinoğlu, "Bunun nedeni firma merkezlerinin başka kentlerde bulunmasından kaynaklanıyor olmasıdır. Merkezleri başka illerde olup kentimizde üretim yapan firmaları da eklediğimizde, 2014 yılında Kocaeli'den 89 firmanın Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer aldığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Zeytinoğlu, 2013'te en büyük 500'de Kocaeli'den 87 firma yer aldığını,  bu sayının 2014'te 89'a çıktığını vurgulayarak, "Her ne kadar İSO raporlarında Kocaeli'deki sanayi kuruluşlarının büyük bir bölümü merkezleri İstanbul'da olduğundan kentimizde gösterilmese de üretim tesisleri Kocaeli'de bulunan bu firmalar yeniden değerlendirildiğinde ilimizin ülke ekonomisine verdiği gerçek katkı ortaya çıkmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel En Büyük 500'de Kocaeli'den 89 Firma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement