Enerji-Sen'den "Bedaş" Protestosu - Son Dakika
Güncel

Enerji-Sen'den "Bedaş" Protestosu

Sendika üyeleri, iş yeri yöneticilerinin kurumdaki sendikalar arasında ayrımcılık yaptığı, çalışanları TES İŞ'e geçmeleri için zorladığı iddiasıyla eylem yaptı.

21.07.2014 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİSK'e bağlı Enerji-Sen üyesi bir grup, Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) yönetiminin kurumdaki sendikalar arasında ayrımcılık yaptığı, çalışanları TES-İŞ'e geçmeleri için zorladığı iddiasıyla eylem yaptı.

BEDAŞ'ın Taksim'deki genel müdürlük binasının önünde toplanan grup, "İşçiler arasında ayrımcılık sendika tercihi, dolayısıyla teşvik primi suçtur, protokol istiyoruz" yazılı pankart açarak, slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Enerji-Sen iş yeri temsilcisi Ulaş Ökten, Cengiz-Limak-Kolin ortak şirketler grubunca devralınan kurumdan kısa bir süre sonra Enerji-Sen üyesi 540 çalışanın işten çıkarıldığını söyledi.

Bu süreçte özellikle tasfiyelere karşı başlayan direnişleriyle birçok haksızlığı giderdiklerini dile getiren Ökten, "Yönetim, bugün de toplu iş sözleşmesi bahanesiyle hukuksuz şekilde işçiler arasında ayrımcılık yapmakta, sözleşmenin imzalanmasında daha ileri bir tarih vererek 15 Ağustos'a kadar TES-İŞ'e geçenlere 2 bin lira ikramiye vereceğini duyurdu" ifadesini kullandı.

Ökten, işçilerin gözü önünde meşruluğu olmayan bir toplu iş sözleşmesinin sessiz sedasız imzalandığını savunarak, sözleşmeyi işçilerin adını dahi bilmediği kimselerin imzaladığını iddia etti.

"TES-İŞ'e geçecek olan çalışanlara verilecek paranın adı rüşvetten, teşvik priminden başka bir şey değildir" diyen Ökten, sendikal baskıların ortadan kaldırılmasını, sendika seçme hakkına karışılmamasını, iş güvenliği tedbirlerinin uygulanmasını, yol, yemek gibi zorunlu hakların zam gibi yansıtılmamasını, işçiler arasındaki eşitsiz yaklaşımın ortadan kaldırılmasını talep etti.

Grup, açıklamanın ardından Filistin halkına destek için İsrail aleyhine sloganlar attıktan sonra dağıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Enerji-Sen'den 'Bedaş' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement