Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

"Gürcistan'da şu anda enerji sektörüyle alakalı yatırım yapan yatırımcılarımız var, özel sektör müteşebbislerimiz var. Yaklaşık 1 milyar dolar civarında bir iş portföyünü aldılar ve üzerinde de çalışıyorlar" Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Kaladze: "Bütün Türk iş adamlarını ülkeme davet.

18.09.2014 16:32

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, " Gürcistan'da şu anda enerji sektörüyle alakalı yatırım yapan yatırımcılarımız var, özel sektör müteşebbislerimiz var. Yaklaşık 1 milyar dolar civarında bir iş portföyünü aldılar ve üzerinde de çalışıyorlar" dedi.

Yıldız, Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Kakhaber Kaladze ile görüşmesi öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gürcistan'da enerji sektöründe yatırımları bulunan Türk girişimciler olduğunu belirten Yıldız, bunların yaklaşık 1 milyar dolar civarında bir iş portföyünü aldıklarını ve çalıştıklarını bildirdi.

Kaladze ise Yıldız ile meslektaş olmanın ötesinde iki dost olduklarını dile getirerek, iki ülke arasındaki dostluğun, yatırımlarla kalıcı hale getirildiğini söyledi. Ülkesinin hidro konusunda yüksek potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Kaladze, "Elimizde yatırım yapılacak birçok proje var. Bütün Türk iş adamlarını ülkeme davet ediyorum. Gürcistan hiçbir zaman onlar için yabancı bir ülke değil, kendi evlerinde, bölgelerinde hissedecek ve çalışacaklar. Gürcistan hükümeti ve bizler sürekli olarak bu yatırımcıların yanında ve arkasındayız" diye konuştu.

Yıldız ve Kalazde daha sonra başbaşa görüşmeye geçti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement