Engelleri Yolun Başındayken Engelliyoruz" Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Engelleri Yolun Başındayken Engelliyoruz" Projesi Tanıtıldı

Engelleri Yolun Başındayken Engelliyoruz" Projesi Tanıtıldı

İskilip Belediyesi tarafından hazırlanan “Engelleri Yolun Başındayken Engelliyoruz” projesi tanıtıldı.

20.02.2014 14:01

İskilip Belediyesi tarafından hazırlanan "Engelleri Yolun Başındayken Engelliyoruz" projesi tanıtıldı.

Engelli doğumlarının önlenmesi amacıyla hazırlanan proje kapsamında İskilipli bayanların engelli doğumlara neden olan faktörler hakkında bilgilendirilmeleri ve bilinçlenmeleri hedefleniyor.

İskilip Engelliler Derneği ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ortaklığında yürütülecek projede eğitim, bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları yer alacak.

Tanıtım toplantısına Belediye Başkanı Numan Sezer, proje ortağı İskilip Bedensel Engelliler Derneği Başkanı İsmet Uslu, İskilip İlçe Sağlık Müdürü Güleser Cür, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Selvi, okul müdürleri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, engellilik konusuna temelden eğildiklerini söyledi. Son yıllarda Türkiye'de engellilik kavramına ciddi bir şekilde yaklaşıldığı, engelli vatandaşların sosyal hayata katılmalarına yönelik önemli çalışmalar yapıldığını dile getiren Sezer, İskilip Belediyesi'nin de ilçedeki engelli vatandaşlara her konuda destek olduğunu belirtti.

Engelliliği önlemeye yönelik çalışmaları daha çok önemsediklerini ifade eden Başkan Sezer, "Hazırladığımız proje ile kadınlarımızı, anne adaylarımızı ve evlilik çağındaki genç kızlarımızı sakat doğumlar konusunda bilgilendireceğiz. Bu çalışmayı köylerimize de yayacağız. İlçemizin bu konuda tam anlamıyla bilgi ve bilinç sahibi olmasını sağlamak için hazırladığımız bu projenin çarpan etkisiyle daha geniş kitlelere yayılacağına inanıyoruz." dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelleri Yolun Başındayken Engelliyoruz' Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement