Engelli İşçilere 'Altın'dan Yaşam - Son Dakika
Ege

Engelli İşçilere 'Altın'dan Yaşam

Kanadalı Eldorado Gold Firmasının Türkiye Distribütörü Tüprag Metal Madencilik Şirketi'nin Uşak'ta İşlettiği Kışladağ Altın Madeni'nde Yürüme ve İşitme -Konuşma Engelli 13 Vatandaş, Hem Çalışarak, Hem de Madenin Ayda Bir Yayınladığı Dergide Yazarlık Yaparak Yaşama Tutunuyor.

20.03.2010 01:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanadalı Eldorado Gold firmasının Türkiye Distribütörü Tüprag Metal Madencilik Şirketi’nin Uşak’ta işlettiği Kışladağ Altın Madeni’nde yürüme ve işitme-konuşma engelli 13 vatandaş, hem çalışarak, hem de madenin ayda bir yayınladığı dergide yazarlık yaparak yaşama tutunuyor.

Kışladağ Altın Madeni Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Ünal, dört yıldır 650 işçiyle üretime devam ettiklerini söyledi. Ünal, 4 yılda 20 ton altın üretildiğini, sadece 2009’un 7,5 tonluk üretim rakamıyla Avrupa’nın en büyük altın üretimini gerçekleştirdiklerini, bu başarıda işçilerin alınteri olduğunu ifade etti. Ünal, işçiler arasında 13 engelli bulunmasından ayrı mutluluk duyduklarını belirten Ünal, fiziki engelli işçilerin üretime katkı sağlamak için verdikleri çabayı ve gözlerindeki ışıltıyı görmenin de mutluluk verici olduğunu söyledi.

Engelli işçiler de çalışmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Yanlış iğne yüzünden 37 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Fatma Baytok, madenin halkla ilişkiler bölümünde çalıştığını söyledi, “Özürlüyüm, çalışıyorum, mutluyum. Madenin dergisinde bir köşem var. Büyük firmaların Kışladağ’da olduğu gibi özürlülere iş vererek hayata tutunmalarını sağlamalarını istiyorum” dedi.

Madende bir yıldır bahçıvan olarak çalışan işitme ve konuşma engelli 31 yaşındaki Mahmut Çakar, işe başlamakla evine ekmek götürmenin sevincini yaşadığını söylerken, 1 metre 30 santimetre boyuyla, dev kamyonların yanaştığı kantarda yükleri tartan Cansever Can (34) ise yazdığı şiirlerle tanınıyor. Can, “Aileme ve çocuklarıma güvenli bir gelecek yaratıyorum. Bugüne kadar hiçbir sosyal güvencem yoktu. Maden sayesinde sosyal güvencem oldu” diyerek, duygularını dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ege Engelli İşçilere 'Altın'dan Yaşam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement