Engelli Kızıyla Yaşam Mücadelesi Veriyor - Son Dakika
Güncel

Engelli Kızıyla Yaşam Mücadelesi Veriyor

Ağrı'nın Hamur ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki kadın, 60 yaşındaki engelli kızıyla soğuk havada harabe bir evde yaşam mücadelesi veriyor.

23.02.2015 13:11  Güncelleme: 16:02

Ağrı'nın Hamur ilçesinde zor koşullar altında yaşayan 80 yaşındaki kadın ve 60 yaşındaki engelli kızı hayata tutunmaya çalışıyor.

İlçe merkezinde Kale mahallesinde yaşayan Latife Türkeş, engelli kızı Nuran İzci ile zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor.Türkeş, çatısının bir bölümü olmayan, kapı ve camları kırık evlerinde 3 ayda aldığı yaşlılık maaşı ve komşularının desteğiyle yaşamını sürdürüyor.

"ÇATI YAPMAK İSTİYORUZ AMA YAŞLIYIZ VE HER AN ÖLEBİLİRİZ"

Anne Türkeş, engelli kızıyla zorlu koşullarda yaşamını sürdürmeye çalıştığını söyledi. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından aldığı yaşlılık maaşıyla geçimlerini sağladıklarını anlatan Türkeş, komşularının kızı ve kendisine önemli katkıları olduğunu belirtti.

Evini onaracak imkanı olmadığını anlatan Türkeş, "Camlara soğuk hava girmesin diye naylon vurmuşum. Damlamaması için evin tavanını dahi naylonla kapladım. Çatı yapmak isteriz ama yaşlıyız, her an ölebiliriz. Belki yarın ölmedim on sene sonra öldüm. Böyle yaşamak bize zor geliyor." dedi.

"YAŞLI HALİMLE MİLLETE EL İŞİ YAPIYORUM"

Türkeş, el işi yapıp sattığını da belirterek, "Parayla yaşlı halimle millete el işi yapıyorum. Gözlerim iyi görmüyor gündüz bir veya iki saat yapabiliyorum. Yaptığım ihtiyacımızı görmüyor. Elektrik, gıda gibi birçok ihtiyacımızın karşılanması var. Bu ilçede bizim ev gibi perişan aile yok. İki yaşlı, biri özürlü. Geçimimiz biraz sıkıntılı. Bizi geçindirecek hiçbir umudumuz yok, kalmışız Allah'a, devlete. Allah devletten razı olsun. Biraz yardımda bulunulursa daha iyi geçiniriz."

"ÇALIŞANLARI YOK, ÇOK ZOR ŞARTLAR ALTINDA YAŞIYORLAR"

Kale Mahallesi Muhtarı Adem Keski ise Latife Türkeş'in engelli kızıyla yaşadığını, çok mağdur olduklarını söyledi. İmkanlar ölçüsünde mahallelinin yardımcı olduğunu anlatan Keski, "Çalışanları yok. Devletin verdiği üç aylık maaşla geçiniyorlar. Anne kız zor şartlar altında yaşıyor. İlçe kaymakamımız sağ olsunlar destek veriyorlar ama sürekli bunlara yardım verilmesini istiyoruz. Bütün camları naylonlu, kapıları kırık, evi damlıyor.

Engelli Kızıyla Yaşam Mücadelesi Veriyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelli Kızıyla Yaşam Mücadelesi Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement