Amasya'da, Engelliler İçin Projeler İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Amasya'da, Engelliler İçin Projeler İmzalandı

Amasya Valisi Çomaktekin: Engelliler Destek Programı kapsamında hazırlanan projelerin Finansman Sözleşmesi töreninde konuştu.

17.01.2014 17:00  Güncelleme: 17:37

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında hazırlanan projelerin Finansman Sözleşmesi töreninde konuştu.

Çomaktekin, beraberindeki Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, Taşova Kaymakamı Engin Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman ve diğer yetkililer ile Valilik Toplantı salonunda düzenlenen imza törenine katıldı.

EDES projesi kapsamında hazırlanan üç projenin finansman sözleşmesini imzalamanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Çomaktekin, "Bu projeler Taşova Kaymakamlığımız'ca hazırlanan "Engellerin Engelleri Olalım Projesi", İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "Aileler ve Öğretmenler El Ele Projesi" ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce hazırlanan "Senin İçin Bir Hikayem Var Projesi"dir. Bu üç projeye imza atan kurumlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

Çomaktekin, "Taşova Kaymakamlığımızca hazırlanan "proje ile toplumun bilinçlendirilmesi, bu konuda danışmanlık ve rehberlik çalışmalarının yapılması amaçlanmaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan Aileler ve Öğretmenler El Ele Projesi' nde ise engelli bireylerin eğitim yaşantılarında, eğitim olanaklarından en üst düzeyde yararlanmaları hedeflenmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce hazırlanan Senin İçin Bir Hikayem Var Projesi kapsamında da ortaokul öğrencilerine teorik ve uygulamalı eğitimler vererek, çocukların engellilere yönelik davranışlarının olumlu yönde şekillenmesi için çalışmalar yapılacaktır. Bu projeler ile ilimizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın yaşamları daha da kolaylaşacaktır. Projelerde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, engellerin olmadığı bir Amasya temenni ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çomaktekin, (EDES) Programı kapsamında hazırlanan projelerin finansman sözleşmelerini diğer yetkililerle birlikte imzalandı. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya'da, Engelliler İçin Projeler İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement