Engelliler Haftası - Son Dakika
Güncel

Engelliler Haftası

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Baş: "Engelli standartlarına uygun olmayan yapılara, projelere artık lütfen ruhsat verilmesin"

11.05.2014 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) Başkanı Ramazan Baş, belediye başkanlarına "Engelli standartlarına uygun olmayan yapılara, projelere artık lütfen ruhsat verilmesin" çağrısında bulundu.

TOFD, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla, engelli sorunlarına dikkati çekmek, toplumsal bilinç oluşturmak, engelli standartlarına uygun olmayan mimari projelere ruhsat verilmemesi konusuna işaret etmek amacıyla Bakırköy Botanik Parkı'nda basın açıklaması yaptı.

Baş, açıklamada, Türkiye'de ilk defa engellilere pozitif ayrımcılık da sağlayabilmek için 2012'ye kadar kamusal alanlardaki bütün engellerin ortadan kaldırılmasıyla ilgili bir kanun çıkarıldığını hatırlattı.

Yeterli gelmediği için sürenin uzatıldığını belirten Baş, şunları söyledi:

"Birçok yerde iyi çalışmalar yapan yerel yönetimlere teşekkür ediyoruz, onları yürekten kutluyoruz; ancak her şeye rağmen caydırıcı etkinlikler olmayınca engeller ne yazık ki yaşanmaya devam ediyor. Buradan Türkiye'deki bütün belediye başkanlarına seslenmek istiyoruz: Engelli standartlarına uygun olmayan yapılara, projelere artık lütfen ruhsat verilmesin."

35 Harley Davidson motosiklet kullanıcısının yanı sıra engelli ve engelli yakınlarının katıldığı etkinlikte, TOFD Sanat Atölyesi'nin Rüya ve Maskeler Dans Grubu ile İstanbul Harley Davidson Sahipleri Derneği bir animasyon gösterisi sundu. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement