Engelliler Haftası - Son Dakika
Yerel

Engelliler Haftası

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde "Engelliler Haftası" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

15.05.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde "Engelliler Haftası" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Özel Ezine Çarem Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Binnur Özarslan, beraberindeki heyet ile birlikte Kaymakam Ali Fuat Atik'i ziyaret etti.

Engelli olmanın kişinin kendi tercihi olmadığını ve herkesin birer engelli adayı olduğunu belirten Atik, "Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak, onları üretime dahil ederek toplumda aktif rol üstlendirecek çalışmalar yapmaktır. Çeşitli engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır. Kendi kültürel ve değer yargılarımızın tavsiye ettiği kardeşlik, dayanışma değerleri de bunu öngörmektedir. Engellilerimizin, yaşam becerilerini geliştirerek, kendi kendilerine yetebilmeleri, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda eğitim imkanlarından yararlanabilmeleri, kendilerine uygun işlerde istihdam edilebilmeleri, dışlanmadan diğer bireylerle iyi ilişkiler içinde olabilmeleri çok önemlidir" dedi.

Özarslan, daha sonra Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu'nu ziyaret edip, kurum olarak yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelliler Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement