Engelliler Haftası Aliağa'da Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Engelliler Haftası Aliağa'da Kutlanıyor

Engelliler Haftası Aliağa\'da Kutlanıyor

Birleşmiş Milletler (BM) üyesi tüm ülkelerde her yıl, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası Aliağa’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

10.05.2016 16:48

Birleşmiş Milletler (BM) üyesi tüm ülkelerde her yıl, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası Aliağa'da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Aliağa İlçe Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve üç gün sürecek olan Engelliler Haftası Özel Eğitim Şenliği Kutlama Programı Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir'in Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Program Engelsiz Kafe'de düzenlenen kahvaltı etkinliği ile devam etti. Engelsiz Kafe'deki programa; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa İlçe Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç, siyasi parti temsilcileri, STK'lar, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"HER ENGELLİ BİZİM BİR PARÇAMIZDIR"

Yoğun katılımın sağlandığı programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz yaptı. Engelliliğin dünyanın her yerinde var olduğunu ve toplumun bir parçası haline geldiğini belirten Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, şunları söyledi: " Türkiye'de nüfusun yüzde 8,5'i engelli olarak kabul ediliyor. Engellilik yıllar önce gizlenen, saklanan bir durumdu. Fakat şimdilerde kamu kurumlarımızın engelliler için hazırladığı ve hayata geçirdiği projeler sayesinde engellilerimiz de sosyal hayatın bir parçası oldu. Özellikle de engellilerimizin istihdama olan katkıları gün geçtikçe artıyor. Bizler de kamu kurumları olarak engelli kardeşlerimizin sosyal projelerine elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Çünkü toplumdaki her engelli bizim bir parçamızdır. Hepimiz birer engelli adayıyız."

BAŞKAN ACAR TEK TEK İLGİLENDİ

Kahvaltı sonrası protokol üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektiren engelli çocuklar, çalan müzikler eşliğinde bol bol eğlendiler. Etkinlikte engelli vatandaşlar ile tek tek ilgilenen Başkan Serkan Acar, çocukların ve ailelerin fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmedi.

"ENGELSİZ BİR ALİAĞA İÇİN HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ"

Etkinlik sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir, Engelliler Haftası'nda engel gruplarının sorunlarını ve çözüm yollarını aradıklarını belirterek şöyle konuştu: "Bilindiği üzere 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu haftayı çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Hepimizin engelli bir akrabası veya komşusu vardır. Engelli arkadaşlarımızın sokakta veya iş yerinde ne gibi sorunlarla karşılaştığına hepimiz şahitlik ediyoruz. Bugünkü etkinliğimizde de hem sayın belediye başkanımız Sayın Serkan Acar'la hem de Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz'a görüşerek sorunlarımızı dile getirdik. Bugünden itibaren artık, siz biz diye hitap etmeyip bu hafta da değil her hafta birlikte olarak Engelsiz bir Aliağa için herkesten destek bekliyoruz."

Özel Eğitim Şenliği Kutlama Programıkapsamındaki Engelliler Haftası etkinlikleri, yarın saat 11.00'de Aliağa Belediyesi Sahil Bandı Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri'ndeki kep giyme töreni ve kokteyl ile devam edecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelliler Haftası Aliağa'da Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement