Engelliler İçin Eğitilen Köpeklerden "Casper"A Talip Çıktı - Son Dakika
Güncel

Engelliler İçin Eğitilen Köpeklerden "Casper"A Talip Çıktı

Nilüfer Belediyesine ait merkezde görme engelliler için yetiştirilen 3 köpekten birini sahiplenmek isteyen görme engelli kadın, Mersin'den Bursa'ya gelip onunla iki saat geçirdi Görme engelli Dik: "Bana gerçekten bir göz olabileceğini gösterdi.

21.08.2014 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de yaşayan görme engelli bir kadın, Bursa'da "Topluma Yararlı Köpek Projesi" kapsamında eğitilen 3 köpekten birini sahiplenmek için hayvanın yetiştirildiği merkeze başvurdu.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ne eşi Haydar Dik ile gelen doğuştan görme engelli Menekşe Dik, tesiste yürütülen proje çerçevesinde engellilerin yaşamını kolaylaştırması amacıyla eğitilen 3 köpekten "Casper"ı sahiplenmek istediğini söyledi.

Gönüllü eğitici Jale Üntürk, bu talep doğrultusunda Menekşe Dik ile köpeğin yaklaşık iki saat geçirmesini sağladı.

Çifte, sahiplendirme işleminden sonra köpeğin, taliplisiyle 3 ay eğitime tabi tutulması gerektiğini bildiren Üntürk, merkezde gerçekleştirilecek değerlendirme sonucu istek uygun görülürse Casper'ın Dik'e ücretsiz verileceğini ifade etti.

Menekşe Dik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şimdiye kadar hiç evcil hayvan sahiplenmediğini anlattı.

Eşiyle Mersin'de yaşadığını, yaz aylarında ise bazı sahil beldelerine giderek müzisyenlik yaptığını belirten Dik, şöyle konuştu:

"Eşim, bir gazetede Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nde, Topluma Yararlı Köpek Projesi kapsamında bedensel ve görme engelli vatandaşlar için köpek yetiştirdiği haberini okumuş. Bunun üzerine biz de görme engelliler için eğitilen Casper'ı sahiplenmek istedik. Onunla iki saat geçirdik ve bundan büyük mutluluk duyduk. Casper çok iyi yetiştirilmiş. Birlikte yürüdük. Bana gerçekten bir göz olabileceğini gösterdi. Umarım Casper'ı sahiplenirim ve hayatımın geri kalan bölümünde eşimden sonra en büyük yardımcım olur."

"Onlara iyi bir dost, iyi bir arkadaş olacaklar"

Üntürk ise 9 ay süren eğitimle Layd ve Çiko adlı golden retriever cinsi iki köpeği bedensel, Casper'ı da görme engelliler için yetiştirdiklerini dile getirdi.

Eğittiği köpeğe talipli çıkmasına hem sevindiğini hem de üzüldüğünü aktaran Üntürk, "9 ayda onlarla bir bütün olunca bir anda kopmak zor oluyor. 3 köpeğimiz de engelli vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını giderecek şekilde eğitildi. Onlara iyi bir dost, iyi bir arkadaş olacaklar" ifadesini kullandı.

Merkezde görevli Veteriner Hekim Dr. Ayşe Yazıcı, köpekleri sahiplenmek isteyen çok sayıda kişi bulunduğu bilgisini verdi.

Köpeklere gösterilen ilginin, projenin başarılı ve doğru olduğunu gösterdiğine değinen Yazıcı, şunları kaydetti:

"Menekşe Hanım burada Casper'la tanıştı ve zaman geçirdi. Her ikisi de bu tanışmadan memnun kaldı ancak burada köpeğin sahiplenilmesi yetmiyor. Köpekler, sahiplerine teslim edildikten sonra birlikte 3 aylık eğitimden de geçmesi gerekiyor. Şimdi bunun için biraz zamana ihtiyacımız olacak. Menekşe ve Haydar Dik çifti köpeği çok istiyor. Biz de gerekli değerlendirmeleri yapacağız." - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelliler İçin Eğitilen Köpeklerden 'Casper'A Talip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement