Engelliler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti - - Son Dakika
Güncel

Engelliler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti -

Engelliler, İsrail\'in Gazze\'ye saldırılarını protesto etti -

Engelliler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını Ankara'daki Büyükelçilik konutu önünde protesto etti.

25.07.2014 14:30

Engelliler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını Ankara'daki Büyükelçilik konutu önünde protesto etti.

Engelli Hakları ve Erişebilirlik İzleme Denetleme Derneği (EHED), Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği (TEDAY), Engelliler Konfederasyonu, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu gibi çeşitli engelli dernek ve konfederasyonu üyeleri, Atatürk Bulvarı'ndaki İsrail Büyükelçiliği konutu önünde, "Filsitin'de zulme son" yazılı pankart açarak toplandı.

Bir çocuğun da "Bize Allah yeter" yazılı döviz taşıdığı grup, İsrail aleyhinde sloganlar attı. EHED Genel Başkanı Ayhan Metin, yaptığı açıklamada, İsrail'in katliam ve saldırılarına dünyanın gözü önünde devam ettiğini söyledi.

İsrail'in yıllardan beri periyodik hale getirdiği katliamlarıyla vurmaya ve öldürmeye alışkanlık kazandığını belirten Metin, İsrail'in çatışarak ve yok ederek varlığını pekiştirme çabasında olduğunu iyice ortaya koyduğunu kaydetti.

Metin, İsrail'in Filistin'in özgür ve hükümran bir devlet olmasından rahatsızlık duyduğunu belirterek, "Dünyanın bu katliamlara seyirci kalması tek kelimeyle manidar ve utanç verici bir tablodur" dedi.

Ancak, intikam hisleriyle gözü dönen İsrail ile bu zulme ortak olanlar da, bu zulüm karşısında sessiz kalanlar da tarih tarafından mutlaka yargılanacaklardır" diyen Metin, dünya sessiz kalsa da Türkiye'nin Filistinli kardeşlerinin acılarını yüreğinde duymaya devam edeceğini kaydetti.

Metin, Türkiye'nin ortaya koyduğu yardımlaşma ve dayanışma mücadelesinde engellilerin de olduğunu belirterek, mazlum Müslümanlara kardeşlik elinin uzatılması, dayanışma ve yardımlaşma ruhunun canlandırılması için yapılması gereken neyse engellilerin bunu yapacağını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelliler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement