Engelliler, Kendilerine Taahhüt Edilen Arsanın Tahsisini İstiyor - Son Dakika
Yerel

Engelliler, Kendilerine Taahhüt Edilen Arsanın Tahsisini İstiyor

Engelliler, Kendilerine Taahhüt Edilen Arsanın Tahsisini İstiyor

Batmandaki engelliler, geçen sene engelliler kompleksi için kendilerine verilen arazinin tahsisini istiyor.

16.09.2015 10:52

Engelliler arsa istiyor

Batman Engelliler Derneği, Valilikten, engelli spor kompleksi için 1 yıldır arsa talep etmelerine rağmen taleplerinin gerçekleşmediğini bildirdiler.

Spor kompleksi için proje girişiminin tamamlandığını ve parasal sıkıntının da aşılmasına rağmen bürokrasiyi aşamadıklarını ifade eden dernek başkanı Nasreddin Kaya, "Arsa talebinde bulunduğumuzda bize, Beşiri veya üniversitenin yanında tahsis yapılabileceğini söylediler. Oysaki engelliler için erişilebilirlilik ve ulaşılabilirlilik kriteri çok önemlidir. Çünkü Engelli kardeşlerimiz minibüse ya da arabaya binmek zorunda kalacak. Kompleks yakın ve merkezi bir yerde olursa daha iyi olur" sözlerini sarf etti.

Engelli Kompleksi için Gençlik ve Spor Müdürlüğüyle ortaklaşa çalıştıklarını ifade eden Kaya, İl Müdür vekili Halil Çöl'ün de arsa ihtiyacının giderilmesi ve kompleksin hayata geçmesi için çaba sarfettiğini belirtti.

Daha önce kendilerine Esentepe yakınında 5 dönümlük arsa verildiğini söyleyen Kaya, "bize Mevlana Anadolu Lisesi yanında Milli Eğitim'e ait 5 dönümlük arsa verildi ama burası da hava mania'ya takıldı" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Engelliler, Kendilerine Taahhüt Edilen Arsanın Tahsisini İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement