Enver Yücel: Bildiriye İmza Attılar Diye Okuldan Atamayız - Son Dakika
Güncel

Enver Yücel: Bildiriye İmza Attılar Diye Okuldan Atamayız

Enver Yücel: Bildiriye İmza Attılar Diye Okuldan Atamayız

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları kurucusu ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, 'Barış İçin Akademisyenler' bildirisine kurum olarak katılmadıklarını belirtirken, bildiriye imza atan akademisyenlerle ilgili, "Bunlar bu imzayı attılar diye, 'sizi biz okuldan atıyoruz' ya da 'çıkarıyoruz' diyemeyiz" dedi.

14.01.2016 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları kurucusu ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, 'Barış İçin Akademisyenler' bildirisine kurum olarak katılmadıklarını belirtirken, bildiriye imza atan akademisyenlerle ilgili, "Bunlar bu imzayı attılar diye, 'sizi biz okuldan atıyoruz' ya da 'çıkarıyoruz' diyemeyiz" dedi.

Bu yıl Afyonkarahisar'da eğitim öğretim vermeye başlayan Bahçeşehir Koleji'ni ziyaret eden Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları kurucusu ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, kolejin yöneticileri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları'nın faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Enver Yücel, öğrenci yetiştirmenin önemini hatırlattı. Dünyanın bilgi ve teknoloji ile geliştiğini vurgulayan Yücel, geleceğin dünyasına hazır öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

'BİLDİRİYİ DESTEKLEMİYORUZ'

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Enver Yücel'e 'Barış İçin Akademisyenler' bildirisine Bahçeşehir Üniversitesi'nden de imza atan akademisyenler olduğu hatırlatıldı. Bahçeşehir Üniversitesi olarak bildiriyi kesinlikle destelemediklerine dikkati çeken Yücel, "Bildiri yayımlandığı zaman Ankara'da olduğumdan, arkadaşlarım durumu bana iletti. Bu konuyla ilgili üniversitem rektörü ile görüştüm. Rektörümüz de senatoyu toplayacağını ve bu bildiriye katılmalarının mümkün olamayacağını söyledi. 'Senatoda tartışacağız' dedi. 1100 akademisyenin Doğu ve Güneydoğu'da yaşananlarla ilgili yazdıkları sözler gerçekten kabul edilemez" dedi.

'DEVLET KATLEDİYOR DİYEMEZSİNİZ'

Terörü nereden gelirsen gelsin, dünyanın neresinde olursa olsun lanetlediklerinin altını çizen Enver Yücel, "Ama bir ülke, bir devlet de kendini korumak için gerekli hukuk zemini içerisinde varlığını sürdürmesi lazım. Bir suç işleniyorsa, bir terör varsa devlet de bunun üzerine gidiyorsa siz bu devlete 'katlediyor' diyemezsiniz. Şahsen birey olarak ben de o bildiriye katılmıyorum. Ama 1100 akademisyen böyle söylemiş, onların da söz hürriyeti hakları vardır. Saygı duyarım ama ben katılmıyorum. Benim de beyanım budur ki 'devlet katlediyor' diyemezsiniz. Türkiye sınırları içerisinde herhangi bir yerde bir olay varsa Türkiye devletinin dışındaki güçleri oraya çağıramazsınız. Türkiye güçlü bir ülkedir, Türkiye demokratik bir ülkedir, Türkiye hukukun üstünlüğü olan bir ülkedir. Eksikliklerimiz yok mudur tabii ki vardır" diye konuştu.

'SİZİ ATIYORUZ DİYEMEYİZ'

Bildiriye imza atan kendi üniversitesinin öğretim üyelerine yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı sorusuna da Enver Yücel, şöyle cevap verdi:

"Üniversitemizde bu bildiriyi destekleyen veya altına imza atan öğretim üyesi var olduğunu biliyorum ama kaç kişi olduğunu bilmiyorum. Bunlar bu imzayı attılar diye, 'sizi biz okuldan atıyoruz' ya da 'çıkarıyoruz' diyemeyiz. Buna katılmadığımızı biz kurum olarak, üniversite senatosu olarak söylüyoruz. Bu bildiriye katılamayız. Nedenleri de budur, budur diyoruz. Ama bunun içerisindeki öğretim üyelerinin cezalandırılmasını şahsen çok doğru bulmuyorum."

Basın toplantısının ardından öğrencilerle bir araya gelen Enver Yücel, başarı ve çalışmakla ilgili seminer verdi. - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Enver Yücel: Bildiriye İmza Attılar Diye Okuldan Atamayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement