Erdek'te Rumların Yaptığı Tarihi Bina İmam Hatip Lisesi Oldu - Son Dakika
Güncel

Erdek'te Rumların Yaptığı Tarihi Bina İmam Hatip Lisesi Oldu

Erdek\'te Rumların Yaptığı Tarihi Bina İmam Hatip Lisesi Oldu

Erdek ilçesinde Rumlar tarafından 135 yıl önce okul olarak yaptırılan, daha sonra Balıkçı Okulu olarak hizmet veren tarihi yapı, 1915 - 1918 yılları arasında da Erdek Menzil Hastanesi olarak kullanıldı.

25.09.2014 17:46

Erdek ilçesinde Rumlar tarafından 135 yıl önce okul olarak yaptırılan, daha sonra Balıkçı Okulu olarak hizmet veren tarihi yapı, 1915 - 1918 yılları arasında da Erdek Menzil Hastanesi olarak kullanıldı. Cumhuriyetin kurulması ile karma okul olarak eğitimin yapıldığı okul, 1962 yılından sonra da Atatürk İlköğretim Okulu adını aldı. Ancak 1983 yılındaki depremin ardından hasar gören okul boşaltılarak onarıldı. 1987 yılında aynı ad ile yeniden hizmet vermeye başlayan, 2007 yılında ise Cennettepe Mevkii'ne taşınınca tarihi bina boş kaldı.

Toplam 18 derslikli bina geçen yıl Balıkesir İl Genel Meclisi tarafından oy birliği ile Erdek İmam Hatip Lisesi'ne tahsis edildi. Onaylanan restorasyon kararının ardından Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu çalışmalara başladı. 6 aylık çalışmanın ardından restorasyonu tamamlanan tarihi bina, bu eğitim yılında Balıkesir-Erdek Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak 177 öğrencisi eğitime başladı. Okulda incelemelerde bulunan Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Okulumuzun restorasyonunu temin edilen ödenekle bitirdik. Eğitime hazır hale geldi. Okulumuzun hem eğitim hem de kültürel varlık olması dolaysıyla, Erdek Turizmi yeni bir değer kazanmış oldu dedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdek'te Rumların Yaptığı Tarihi Bina İmam Hatip Lisesi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement