Erdek Ticaret Odası Başkanı Sarı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Erdek Ticaret Odası Başkanı Sarı Açıklaması

Erdek Ticaret Odası Başkanı Sarı Açıklaması

"Erdek'te, belediyeye bağlı hiçbir otel veya pansiyonun yıldızı bulunmamaktadır.

29.07.2014 10:28

Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, ilçede, belediyeye bağlı hiçbir otel veya pansiyonun, yıldızının bulunmadığını bildirdi.

Sarı, yaptığı açıklamada, Erdek turizminin eski canlılığına dönmesi için bu sektörde bulunanların hizmet kalitesini yükseltmeleri ve hizmetin kalitesine göre ücret isteme sistemini yaşama geçirmeleri gerektiğini belirtti.

Erdek'teki pansiyon ve otellerin, belediyeye bağlı hizmet vermeye çalıştığını ifade eden Sarı, şunları kaydetti:

"Bu sistem doğru değildir. Bu pansiyon ve otellerin, Balıkesir İl Turizm ve Kültür Müdürlüğüne bağlanması ve onların denetiminde, puantaj ve yıldızlama sistemine geçmesi gerekir. Erdek'te, belediyeye bağlı hiçbir otel veya pansiyonun yıldızı bulunmamaktadır. Böyle sistem ve turizm anlayışı olmaz."

Turizm olgusunun, doğanın Erdek'e verdiği bir lütuf olduğuna dikkati çeken Sarı, "Ancak Erdek, yıllardır bu doğa harikasını bilinçsizce tüketti. Üstüne hiçbir şey koymadan, babadan oğula geçen, her çeşit denetimden uzak bir turizm anlayışıyla turizmcilik olmaz" diye konuştu.

Erdek'te turizmin gelişmesi için mülki amirinden yerel yönetimine, sivil toplum örgütlerinden ilçede yaşayanlara kadar herkesin el ele vermesi gerektiğini belirten Sarı, şöyle dedi:

"Erdek'te yaşayanların kişi başına düşen gelirlerini mutlaka artırmalıyız. Bu ilçenin iki gelir kaynağı var. Biri zeytincilik, diğeri ise turizm. Son yıllarda zeytinciliğin durumunun iç açıcı olmadığı ortada. Öyleyse geriye sadece turizm kalıyor. Erdek, turizmde artık kendini yenileyerek, çağa ayak uydurmalıdır." - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdek Ticaret Odası Başkanı Sarı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement