Erdemli Belediyesi Taş Kırma Tesisi, Günde 80 Kamyon Üretim Yapıyor - Son Dakika
Yerel

Erdemli Belediyesi Taş Kırma Tesisi, Günde 80 Kamyon Üretim Yapıyor

Erdemli Belediyesi Taş Kırma Tesisi, Günde 80 Kamyon Üretim Yapıyor

Mersin’in Erdemli Belediyesi’ne ait taş kırma-eleme tesisinde günlük 80 kamyon dolgu-stabilize ve parke altı malzeme üretimi yapıldığını belirten Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, hatırı sayılır bir tasarruf yaptıklarını kaydetti.

08.07.2014 12:45

Mersin'in Erdemli Belediyesi'ne ait taş kırma-eleme tesisinde günlük 80 kamyon dolgu-stabilize ve parke altı malzeme üretimi yapıldığını belirten Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, hatırı sayılır bir tasarruf yaptıklarını kaydetti.

Başkan Tollu, yaptığı yazılı açıklamada, Erdemli'de dışarıya bağımlı kalmadan daha iyi hizmet üretmek adına hizmete soktukları taş kırma-eleme tesisinin tam kapasite çalıştığını bildirdi. Bu tesisle kendi asfalt malzemelerini kendilerinin ürettiğini vurgulayın Tollu, göreve geldikleri zaman Erdemli adına önemli bir karar alarak taş kırma-eleme tesisini belediyenin işletmesini sağladıklarını ve bu kararın oldukça yerinde bir karar olduğunu görerek Erdemli adına gururlandıklarını dile getirdi. Taş kırma-eleme tesisinin belediyeye ve dolayısı ile Erdemli'ye katma değer sağlamaya devam ettiğini ifade eden tollu, buradan üretilen taş malzemesi ile hatırı sayılır bir tasarruf yapıldığının da altını çizdi.

Belediyenin taş kırma tesisinde üretilen malzemeler ile hammadde ihtiyacını karşıladığını belirten Tollu, köy ve beldelerin Erdemli'ye bağlanması ile iş alanının genişlediğini ve daha fazla malzemeye ihtiyaç duyacaklarını dile getirdi. Bunun için dışa bağımlı olmaktansa Erdemli'nin geleceğine de yatırım yapmak suretiyle açtıkları yeni taş kırma-eleme tesisinin yapımına başladıklarını kaydeden Tollu, "Bu kararın ne derece yerinde olduğu şimdi açık seçik görülüyor. Erdemli yeni yasayla genişledi, dolayısıyla daha fazla hizmet ihtiyacı ortaya çıktı. Bu tesiste tam kapasite çalışarak günlük 80 kamyon dolgu-stabilize ve parke altı malzeme üretimi yapıyoruz. İhtiyaç ne kadar fazla olursa olsun karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

Daha önceki taş kırma tesisinin 2009 yılından önce tam kapasite ile çalışmadığını ve bundan dolayı randıman alınamadığını belirten Tollu, kendi dönemlerinde bu tesisin üretim kapasitesini yüzde 100 oranında arttırdıklarını ve bugün günde bin ton hammadde ürettiklerini vurguladı. Köy ve beldelerin Erdemli Belediyesine bağlanmasından dolayı iş hacminin büyüdüğünü ifade eden Tollu, yeni tesisin bu ihtiyaca cevap verebilecek şekilde hazırlandığına dikkat çekti. Amaçlarının dışa bağımlı olmadan kendi ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu söyleyen Tollu, bir taraftan da üretilen malzemelerinin dışarıya satışını yapıp, belediyeye para kazandırmayı planladıklarını, ancak yeni yasayla gelen aşırı hizmet talebi yüzünden şu an için bunun mümkün olmadığını belirtti. Erdemli'yi geliştirmeye devam edeceklerinin altını çizen Tollu, kendilerinin ürettiği her hizmete bu bakış açısından baktıklarını bildirdi.

Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte hizmet alanlarının genişlediğine dikkat çeken Tollu, belediye olarak 5 yıldır yaptıkları yatırımlar neticesinde her yere hizmet götürebilecek kapasitede olduklarını sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdemli Belediyesi Taş Kırma Tesisi, Günde 80 Kamyon Üretim Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement