Erdemli'de "Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü" Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Erdemli'de "Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü" Eğitimi

Erdemli\'de "Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü" Eğitimi

Mersin’in Erdemli ilçesinde “Ağaç kesme ve boylama operatörlüğü” kursu düzenlenen açılış töreniyle başladı.

05.03.2015 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli ilçesinde "Ağaç kesme ve boylama operatörlüğü" kursu düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman, işletmenin toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimle ilgili bilgiler aktararak, eğitim çalışmasının Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü arasındaki 5 yıllık protokol kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti. Akduman, "Biliyorsunuz ki ülkemizde bütün meslek gurupları, bilgi, beceri ve tecrübe gerektiriyor. Sertifikalı iş gurupları arasına orman emvali üretim işçiliği de dahil edildi. Bu çerçevede geçen yıl ağustos ayında bir guruba eğitimimizi verdik, katılımcılar sertifikalarını aldılar" dedi.

"Orman emvali üretim işçiliği, ağaçların işaretlenmesinden güvenli bir şekilde kesilmesine, soyulması, budanması ve boylanmasına kadar çok ağır bir süreci gerektiriyor" diyen Akduman, şunları kaydetti:

"Bu süreç çok yoğun bir faaliyeti gerektiriyor. Bu meslek gözlerden uzak yapıldığı içinde ne derece zor şartlarda yapıldığı da bilinmiyor. Kendi içerisinde de çok büyük risk taşıyor tabi ki. Bu eğitimin en önemli amacı bu işle uğraşanların iş kazası riskini azaltmak, iş güvenliğinin gerektirdiği tedbirleri almak, hem de ekonominin bir parçası olan orman emvali üretiminin standartlar çerçevesinde yapılarak milli ekonomiye daha fazla girdi sağlamaktır. Yine bunun yanında bu işle uğraşanların gelirini arttırmaktır."

Eğitimin açılışına Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Ömer Okur'da katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdemli'de 'Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement