Erdemli'de Ormanları Planlama Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Erdemli'de Ormanları Planlama Çalıştayı

Erdemli Orman işletme Müdürlüğü ilçedeki 100 bin hektar ormanlık alanının planlanması amacıyla çalıştay düzenledi.

27.08.2015 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERSİN - Erdemli Orman işletme Müdürlüğü ilçedeki 100 bin hektar ormanlık alanının planlanması amacıyla çalıştay düzenledi.

İşletme müdürlüğünde düzenlenen çalıştaya Orman Genel Müdürlüğü Amenajman Daire Başkanlığı Rehberlik Başmühendisi Salih Zeki Toker, Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, muhtarlar ve orman mühendisleri katıldı.

Toker,  yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde amenajman çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Ormanların planlı bir şekilde büyümesi ve kullanılmasını amaçladıklarını aktaran Toker, "Amenajman sayesinde bal üreticileri, çiftçilerimiz, hayvan yetiştiricilerimiz ekonomik, sosyal ve fonksiyonel olarak nasıl faydalanabilir bunların planlamasını yapıyoruz. Plan sonrası Erdemli'deki ormanlar planlı büyüyecek" dedi.

Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman da 2003 yılında başlatılan amenejman çalışmasının 2012 yılında sona erdiğini son 3 yıldır ise avans planla çalışıldığını kaydetti.

Erdemli'de yeni amenajman çalışmasının 2016 yılında başlayacağını ve 2036 yılına kadar süreceğini ifade eden Akduman, "Erdemli'de 100 bin hektar ormanlık alanda yapılacak olan amenajman çalışmasıyla ormanların planlı bir şekilde ortak paydalarla kullanımı ve korunmasını sağlayacak" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdemli'de Ormanları Planlama Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement