Erdoğan'dan Can Dündar'a Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan Can Dündar'a Suç Duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Can Dündar hakkında MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili, "gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verdiği" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

02.06.2015 14:29  Güncelleme: 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Can Dündar hakkında, genel yayın yönetmeni olduğu Cumhuriyet gazetesinde geçen yıl Hatay ve Adana'da, MİT'e ait yardım TIR'larının durdurulmasıyla ilgili, "gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verdiği" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu tarafından verilen suç duyurusu dilekçesinde, Cumhuriyet gazetesinin 29 Mayıs 2015'deki nüshasında, geçen yıl Hatay ve Adana'da, MİT'e ait yardım TIR'larının durdurulmasıyla ilgili, "gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verildiği" belirtildi.

"SAHTE İHBAR VE SAHTE DELİLLERLE TUZAK KURULDU"

Dilekçede, Dündar'ın, "paralel örgüt tarafından kendisine sızdırılan sahte görüntü ve bilgileri yayınlayarak, yardım TIR'larını, planlanan kurgu çerçevesinde 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terör örgütlerine yardım ettiği algısı oluşturmak amacıyla' sahte ihbar ve sahte delillerle tuzak kurarak, tamamen hukuka aykırı bir biçimde TIR'ları arayan örgüt mensuplarının eylemine iştirak ettiği" bildirildi.

"CAN DÜNDAR HAKKINDA ŞİKAYETÇİYİZ"

"Devletin ve milletin milli menfaatlerini paralel örgüt ile hareket ederek hedef alan Dündar'ın bu eyleminin gazetecilik olarak değerlendirilemeyeceği" vurgulanan dilekçede, Adana ve İstanbul Cumhuriyet başsavcılıklarınca paralel örgüte karşı bazı suçlardan dolayı soruşturma açıldığı hatırlatıldı. Dilekçede, "Soruşturma yürütülen örgüt mensuplarının eylemine iştirak eden şüpheli Can Dündar hakkında şikayetçiyiz" ifadesi kullanıldı.

Dündar'ın, yürütülen soruşturmalarla ilgili alınan yayın yasağı kararlarına rağmen, "gerçeği yansıtmayan haber, yorum ve görüntüleri yayınlamak suretiyle adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve gizliliği ihlal suçlarını işlediği" de savunulan dilekçede, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçlarının da arasında bulunduğu bazı suçlardan Dündar hakkında gerekli tahkikatın yapılarak kamu davası açılması talep edildi.

ERDOĞAN "ÖYLE BIRAKMAM" DEMİŞTİ

Erdoğan, konuk olduğu televizyon kanalında, Cumhuriyet gazetesinde Can Dündar imzalı çıkan habere sert tepki göstererek, "Bu olay Bayırbucak Türkmenleri ile alakalı bir konu. İnsani yardım konusunda şuanda Bayırbucak Türkmenlerine yardım ediyorlar bu söylenmiştir. MİT'e yönelik atılan o iftiralar bir ajan bir casusluk faaliyetidir ve bu gazete de bunların arasına girmiştir. Bununla ilgili ben avukatlarıma talimatı verdim ve davayı anında açtım. Burada hakikaten samimi dürüst olan, onlara verdiğimiz eğitimi çok samimi olarak açıklarlar. Bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek öyle bırakmam onu" demişti.

CAN DÜNDAR YANIT VERMİŞTİ

Can Dündar da Erdoğan'ın bu sözlerine, "Bu suçu işleyen kişi bedelini ağır ödeyecek. Öyle bırakmayız onu. Biz, devlet kapısında iş arayan hizmetliler değiliz. Halk adına devletten hesap soran gazetecileriz. Devletin kirli sırlarını saklamak, iktidarın açığını kapatmak, görevlerimiz içinde değil" şeklinde yanıt vermişti.

Erdoğan\'dan Can Dündar\'a Suç Duyurusu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan Can Dündar'a Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (105)

  • Arda KILIÇ: Adamsın, Can DÜNDAR... 30 189 Yanıtla
  • cam dümdar: can dündar senin gibi vatan hainlerinden ipreniyorum 74 24 Yanıtla
  • HALİL : BU ÜLKENİN REİSİ VE LİDERİ KEMAL ATATÜRK 88 9 Yanıtla
  • öztürk: dünya lideri ERDOĞAN ölümüne seninleyiz 18 74 Yanıtla
  • Devrimci laz: Can Dundara Kurban Ol Tayııp Can Dundar Adamsın 78 7 Yanıtla
  • Ayşe: Yahüdülere çalışıyor can Dündar 53 23 Yanıtla
  • gercek ataturkcu: ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN ! şu can bedende olduğu müddetçe seninleyiz saygı değer CUMHURBAŞKANIMIZ. 32 43 Yanıtla
  • Doğrucu ...: Amerikan ajanı gazeteciymis ülkenin çıkarlarını iyi koruyorsun yahudi vatan SEÇGİN olmayan bu yahudi ve yahudi yayın organı coook tehlikeli coook 12 61 Yanıtla
  • hakan: Bu ülkeyi masonlara bırakmayacağız yaşasın tek lider Erdoğan 37 28 Yanıtla
  • EMRE: CAN DÜNDAR GÖZ GÖRE GÖRE VATANA İHANET İÇERİSİNDEDİR VE İLGİNÇ TARAFI BAZILARI TARAFINDAN KAHRAMAN GİBİ GÖRÜLMEKTEDİR 10 54 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement