Erdoğan: Paralel Yapılanmanın Teşvik Ettiği Bir Hareket, Bedelini Ödeyecekler - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Paralel Yapılanmanın Teşvik Ettiği Bir Hareket, Bedelini Ödeyecekler

Erdoğan'dan İlk Açıklama: Paralel yapılanmanın teşvik ettiği bir harekettir. Bedelini ağır ödeyecekler. Atılması gereken adımları atacağız. Meydanı onlara bırakmayız.

16.07.2016 00:26  Güncelleme: 01:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris'te Grand Yazıcı Mares Otel'de açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Malum yapıdan bir takım odaklar girişimde bulunmuştur. Bunun da üstesinden gelinecek. Bütün halkı havalimanlarına, meydanlara, sokaklara bekliyorum. Bunun da üstesinden geleceğiz. Milletimiz rahat olsun. Başbakanımız da gerekli açıklamayı yapmıştır. Bu işe karışan polisler de dahil en ağır şekilde cezalandıracağız" dedi.

"MİLLETİ MEYDANLARA BEKLİYORUM"

Erdoğan, "Ben şu anda ülkemin Cumhurbaşkanı olarak şunu çok açık net söylüyorum, kurucusu olduğum partinin tüm mensupları, bunun yanında milli iradeyi oluşturan cumhurun kendisini özellikle şehirlerimizin meydanlarına davet ediyorum ve şehirlerimizin meydanlarında biz halkımızla el ele olacağız ve bu kalkışmayı yapanlara gereken dersi orada vereceğiz. Bu darbecilerin başarılı olacağına inanmıyorum" dedi.

"EMİR KOMUTA ZİNCİRİ ÇALIŞMAMAKTADIR"

umhurbaşkanı Erdoğan: "Kesinlikle burada emir komuta zinciri falan çalışmamaktadır. Şu anda emir komuta zinciri tamamıyla askıya alınmıştır, çiğnenmiştir ve emir komuta zinciri içerisinde olanlar şu anda ne yazık ki altın üste yönelik burada atılmış adımlar söz konusudur. Zaten bu ülkede cumhurun başı olarak ben Cumhurbaşkanıyım ve başkomutanım aynı zamanda. Başkomutan olarak benim haberimin olmadığı böyle bir adımı atanlara da yargı zaten hemen cevabını verdi."

"OMUZ OMUZA VERECEĞİZ"

Demokrasiye inanan herkesi meydanlara çağıran Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ben de meydanda olacağım, Başbakanımız da meydanda olacak. Şu anda bazı yerlere işgal kuvvetleri sızmış. Atatürk Havalimanı'nda geçen gün malum DAEŞ'ciler vardı. Şimdi de benzerleri kuleyi işgal etmişler ve kuleyi işgal etmek suretiyle uçuşlara müsade etmiyorlar. Gelenleri de orada bekletiyorlar şu anda. Böyle bir durum söz konusu. Bütün bunlara karşı gereği yapılacaktır. Yargı zaten şu anda gerekli adımları atmış vaziyettedir. Emniyet teşkilatımızın içerisinde, bu millete inanan, bu ülkeyi seven arkadaşlarımız, kardeşlerimiz de gerekeni yapıyor. Ben buradan Silahlı Kuvvetlerimize de sesleniyorum, Silahlı Kuvvetlerimizin onurlu generallerine özellikle sesleniyorum: Onurlu generalleri, maalesef onur kaybına ulaşmışlara karşı onların da dik durmasını istiyorum. Bunlar gelip geçicidir ama siz kalıcısınız. El ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz. Bunlara haddini en kısa zamanda inşallah bildireceğiz. Herkesi, şehirlerinin meydanlarına davet ediyorum, havalimanlarına davet ediyorum. Ben de bu gece aynı şekilde onların arasında olacağım. İstanbul'dayım."

PARTİ LİDERLERİNE ÇAĞRI

Bir soru üzerine Erdoğan, tüm siyasi parti liderlerine de bu çağrıyı yaptığını belirterek, "Demokrasiye inananlar olarak hep birlikte bu adımı atmalıyız" dedi.

"SİZE KARŞI BİR GİRİŞİM OLDU MU?"

"Size karşı bir girişim oldu mu?" sorusu üzerine Erdoğan, "Şu ana kadar herhangi bir şey söz konusu değil" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul veya Ankara'da meydanlarda olacağını ifade etti.












Erdoğan: Paralel Yapılanmanın Teşvik Ettiği Bir Hareket, Bedelini Ödeyecekler

Son Dakika Güncel Erdoğan: Paralel Yapılanmanın Teşvik Ettiği Bir Hareket, Bedelini Ödeyecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement