Türkiye'nin en yaşlı atleti, Barış için 10 kilometre koştu - Son Dakika
Spor

Türkiye'nin en yaşlı atleti, Barış için 10 kilometre koştu

Türkiye\'nin en yaşlı atleti, Barış için 10 kilometre koştu

'Barış için koşuyoruz' sloganıyla bu sene ikinci defa düzenlen Gelibolu Maratonu'nda mücadele eden en yaşlı atlet, 89 yaşındaki Erdoğan Dulda oldu.

05.10.2016 10:38  Güncelleme: 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en önemli tematik parkurlarından biri olarak kabul edilen Gelibolu Yarımadası'ndaki koşuda, finiş gören en yaşlı isim 89 yaşındaki Erdoğan Dulda oldu. Dulda, aynı zamanda Türkiye'nin en yaşlı koşucusu unvanına sahip.

Erdoğan Dulda, hislerini anlatmakta zorlandığını belirtip "Turkcell Gelibolu Maratonu Türkiye'nin en büyük koşusu, en anlamlı koşusudur. Bu maratonun sürekli hale gelmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

GENÇLER BU DUYGULARI ANLASIN İSTİYORUM

Maratonun başlangıç noktası olan Morto Koyu'ndaki sembolik 'Barış Fidanı' dikimiyle başlayan Turkcell Gelibolu Maratonu'nda 10 kilometre kategorisinde yarışan Dulda, 6 yıl önce de Anzak Koyu'nda koştuğunu belirtip "Çok duygulanıyorum. Hislerimi anlatmakta gerçekten çok zorlanıyorum. Atalarımızın Cumhuriyetimizi kurmak için hayatlarını kaybetmişlerdi. Bu topraklar için gözlerini kırpmadan ölümü gitmişlerdir. Gençlerin bu duyguları anlamasını istiyorum. Turkcell Gelibolu Maratonu Türkiye'nin en büyük koşusu, en anlamlı koşusudur. Bu maratonun sürekli hale gelmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Türkiye'nin en yaşlı atleti, Barış için 10 kilometre koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement