Erdoğan'ın Katılımıyla Milli Gemi "Bayraktar" Suya İndirildi - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ın Katılımıyla Milli Gemi "Bayraktar" Suya İndirildi

Erdoğan\'ın Katılımıyla Milli Gemi "Bayraktar" Suya İndirildi

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Güven USTA İstanbul DHA Tamamen yerli imkanlarla Tuzla'daki Anadolu Tersanesinde yapılan Amfibi Gemi "Bayraktar" bugün suya indirildi.

03.10.2015 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Güven USTA İstanbul DHA

Tamamen yerli imkanlarla Tuzla'daki Anadolu Tersanesinde yapılan Amfibi Gemi "Bayraktar" bugün suya indirildi.

Bayraktar için düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile birlikte çok sayıda asker ve iş adamı katıldı.

Erdoğan törene 30 dakika gecikmeyle geldi. Tören duası Cumhurbaşkanı gelmeden önce yapıldı.Tören sırasında konuşmalar yapılırken geminin suya indirilmesi için çalışmalar sürüyordu. Bir ara rüzgar da etkili oldu. Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu konuşurken Cumhurbaşkanının konuşmasında kullanacağı prompterlardan biri devrildi. Görevli, prompteri düzeltirken Bayraktar gemisine bağlı balonlar da koptu. İşçiler de aynı anda kopan balonları birleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tören boyunca bir sağında oturan Anadolu Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ürkmez'le bir de solunda oturan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la konuştu. Erdoğan bir arada telefon görüşmesi yaptı. Konuşmaların ardından Bayraktar'ın suya indirilme anı geldi. Denizci geleneklerinde gemiyi uğurlayan bir kadın olduğu için bu görev için Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Akar'ın eşi Şule Akar sahneye çağrıldı. Şule Akar'ın talimatlarıyla Bayraktar alkışlar arasında suya indirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan'ın Katılımıyla Milli Gemi 'Bayraktar' Suya İndirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement