Ereğli Besicilikte Merkez Olma Yolunda - Son Dakika
Yerel

Ereğli Besicilikte Merkez Olma Yolunda

Ereğli Besicilikte Merkez Olma Yolunda

Konya'nın Ereğli ilçesinde, besicilere sığırcılık, süt üretimi ve sığırcılık işletmelerinde karlılığın temel esasları konularında bilgi verildi.

18.01.2013 16:52

Konya'nın Ereğli ilçesinde, besicilere sığırcılık, süt üretimi ve sığırcılık işletmelerinde karlılığın temel esasları konularında bilgi verildi.

Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Tetakademi tarafından organize edilen ve Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası salonunda yapılan toplantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, Ereğli'deki süt üretimi hakkında bilgi verdi. Özgüven, Ereğli'nin süt hayvancılığı ve süt üretiminde merkez olma yolunda ilerlediğini ifade ederek, "Ereğli'nin süt üretiminde geldiği noktayı kayda değer olarak değerlendiriyoruz. Gerek yem konusu, gerekse et fiyatlarındaki düşüş nedeniyle kritik bir dönemden geçiyoruz. Buna rağmen hayvancılık ve süt noktasında çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Ereğli'de 2011 yılında 72 bin civarında olan büyükbaş hayvan sayısı 2012 yılında 93 bine çıkmıştır. Günlük 350 ton civarında olan süt üretimi 600 ton civarına yükselmiştir. Yüzde 80 soğuk (400 ton) süt üretimi gerçekleşirken, sanayi işletmeleri günlük bin tona kadar süt işlemekteler. Ereğli'de 27 adet süt işleyen tesis bulunmaktadır. Sıcak sütün fiyatı 80 kuruş, soğuk sütün ise 1 liradır. Süt günlük 520 bin lira katma değer sağlıyor. Bu rakam Ereğli'deki sıcak paranın sütten sağlandığının bir göstergesidir. Ereğli'de 40 serbest veteriner hekim vardır. Zengen bölgesi organize hayvancılık bölgesi halini aldı. Hem Ereğli, hem de Ereğli dışından gelen yatırımcılar bölgede önemli yatırımlar gerçekleştirdiler ve istihdam sağlamaktalar" diye konuştu.

Özgüven ayrıca yüzde 50 hibe desteklerinden besicilerin yararlanması gerektiğini de sözlerine ekledi. TE-TA Teknik Tarımdan Doç. Dr. Ömer Tömek de, sığırcılık işletmelerinde karlılığın temel esasları hakkında bilgi verdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli Besicilikte Merkez Olma Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement