Ereğli'de Kadınlara Sağlık Taraması Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de Kadınlara Sağlık Taraması Yapılacak

Ereğli\'de Kadınlara Sağlık Taraması Yapılacak

Konya’nın Ereğli İlçesi Kent Konseyi, ilçedeki kadınlara yönelik sağlık taraması yapılması için ilk adımı attı.

17.02.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Ereğli İlçesi Kent Konseyi, ilçedeki kadınlara yönelik sağlık taraması yapılması için ilk adımı attı.

İlçe Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilecek olan proje kapsamında özellikle kırsal kesimdeki kadınlara yönelik ağız ve diş sağlığı, şeker ölçümü ve kanser taraması hizmeti verilecek. Projenin ilk adımı olarak Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkan Yardımcısı Zuhal Savaş Başkanlığında İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Emin Günay ve Kent Konseyi Kadın Meclis Üyeleri mahalle muhtarları ile bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıda kadınlara yönelik ağız ve diş sağlığı, şeker ölçümü ve kanser taraması yapılması karara bağlanırken, muhtarların bu konuyu mahalle sakinlerine duyurmaları ve gelen talepleri Konseye iletmeleri istendi.

Taleplerin Şubat ayı sonuna kadar yapılması ve sağlık taramasının da Mart ayında başlaması kararının alındığı toplantıda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Zuhal Savaş, "Sağlık taramasındaki öncelikli hedefimiz özellikle kırsal kesimlerde derdini anlatamayan kadınlar için samimi bir ortam yaratmak ve bu sağlık hizmetlerinden yararlanmalarını sağlamaktır. Aynı zamanda koruyucu sağlık hizmeti olan bu proje bizim için önemlidir. Belediye Başkanımız Özkan Özgüven beyde bu konuda çok hassas ve duyarlı bir anlayış sergiliyor. Tüm kadınlarımızın bu hizmetten yararlanmalarını istiyor. Belediye olarak her türlü desteği sağlayacağımız bu projede İlçe Sağlık Müdürümüz Mehmet Emin Günay ve ekibi bizlere destek veriyorlar. Kendilerine de teşekkür ediyorum. En büyük görev ve sorumluluk şüphesiz siz muhtarlarımıza düşüyor. Mahallenizdeki kadınları organize edecek, taleplerini alacak ve bizlere ulaştıracak olan sizlersiniz. Konuya duyarlı bir ekip çalışması ile sağlıklı bir geleceğe birlikte imza atalım" diye konuştu.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve Kent Konseyi Kadın Meclis Üyelerine böyle bir projeye imza attıkları için teşekkür eden İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Emin Günay ise, kadınlara yönelik yapılacak sağlık taramasının önemli bir proje olduğunu söyledi.

Müdürlük olarak kendilerinin de yürüttüğü projeler yanında daha geniş kapsamlı olan bu projenin yapılacak olmasının önemine dikkat çeken Günay, hastalıklarda erken teşhisin önemli olduğunu ve sağlık taramasında duyarlı olunması gerektiğine vurgu yaptı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli'de Kadınlara Sağlık Taraması Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement