Ergene'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Ergene'den Kısa Kısa

Ergene Belediyesinin "Halk Masası" uygulaması hizmete girdi.

04.04.2016 11:38

Ergene Belediyesinin "Halk Masası" uygulaması hizmete girdi.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, yaptığı açıklamada, ilçe halkının şikayetlerini ve önerilerini iletebilmesi, aynı zamanda belediyedeki işlerinin takibini sağlamak amacıyla "Halk Masasını" kurduklarını söyledi.

Ulaş Hizmet Binasında kurulan halk masasının vatandaşlarla belediye arasında köprü vazifesi göreceğini belirten Yüksel, "Halk Masası, belediye binamızın girişinde kuruldu. İki personelle birlikte halka daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla vatandaş odaklı hizmet çalışmalarımız devam edecek. Bu birim ayrıca, vatandaşların belediyeye geldiğinde işlerini daha seri şekilde yapmalarını sağlamak bunun yanı sıra birimler arasında koordineyi oluşturmak adına hayata geçirildi." dedi.

Halk Masasında görevli personelin özellikle vatandaşların işlerini hızlandırmak için çalışacağını ifade eden Yüksel, halk odaklı çalışmalarının süreceğini kaydetti.

Ergene'de duraklar yenileniyor

Ergene Belediyesi imal ettiği durakları ihtiyaç olan mahallelere yerleştiriyor.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, yaptığı açıklamada, Marmaracık, İğneler, Vakıflar, Esenler, Ulaş ve Ahımehmet mahallelerinde durak yapım çalışmalarının gerçekleştirildiğini son olarak Sağlık Mahallesi Tonguçlar Cami yanında bulunan durağın yapıldığını söyledi.

Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri bünyesinde devam eden durak yapım çalışmalarının ilçe genelinde devam edeceğini aktaran Yüksel, "İlçe genelinde bank üretiminin yanı sıra durak yapım hizmetlerini de gerçekleştirerek mahallelerin ihtiyaçlarını imkanlar ölçüsünde karşılamaktayız. Ergene'nin modern bir yapıya kavuşmasını sağlamak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Yüksel ayrıca, halktan gelen talepler doğrultusunda çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Ergene'de "Kız Kıskanç" isimli tiyatro oyunu sahnelendi

Ergene Belediyesinin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında "Kız Kıskanç" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu tarafından Ulaş Hizmet Binası'ndaki düğün salonunda sahnelenen ve Emin Özbey'in yazdığı, Abdullah Şahin'in yönettiği oyun ilgi gördü.

Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, etkinliğin ardından yaptığı konuşmada, tiyatro kültürünün ilçede gelişmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Ergene'nin yeni kurulmuş bir ilçe olmasından dolayı halkın çok fazla sosyal imkanının olmadığına dikkat çeken Çevikelli, "Halkımızın sosyal bir takım şeylerin içerisinde olması için ilçemizde zaman zaman ücretsiz tiyatro günleri düzenliyoruz. Bu kapsamda, insanlar birbirleriyle mutlu, huzur içinde ve barışık oluyor. Bundan sonra da bu tür projelerimizi arttıracağız." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ergene'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement