Erik Üreticisi Bu Yıldan Memnun - Son Dakika
Yerel

Erik Üreticisi Bu Yıldan Memnun

Önemli erik üretim merkezlerinden Mersin'in Silifke ilçesinde açık alanda hasadının sonuna yaklaşılan eriğin kilogram fiyatının, 2 ila 4 lira olması üreticiyi sevindirdi.

12.05.2015 11:59  Güncelleme: 12:45

Önemli erik üretim merkezlerinden Mersin'in Silifke ilçesinde açık alanda hasadının sonuna yaklaşılan eriğin kilogram fiyatının, bahçede 2 ila 4 lira olması üreticiyi sevindirdi.

Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Ali Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eriğin ilk çıktığında fiyatının çok yüksek olması nedeniyle kamuoyunun dikkatini çektiğini belirtti.

Bu durumun üretimin o dönemde çok az olmasından kaynaklandığını aktaran Şen, asıl fiyatların açık alandaki hasat döneminde belirlendiğini söyledi.

Geçtiğimiz ay başlayan açık alan hasadında kilogram fiyatının 20 lira olduğunu anımsatan Şen, "Ürünün artmasıyla doğal olarak fiyat da düştü ancak bu yılki durum üreticiyi mutlu etti. Geçmişte sezon sonunda 1 liranın altına düşen fiyatlar bu yıl 2 ile 4 lira arasında kaldı. Bu yıl üretici emeğinin karşılığını aldı" dedi.

Şen, erik sezonunun sonuna yaklaşıldığını ifade ederek, ilçede 800 dönüm araziden 8 bin ton erik hasadının yapıldığının tahmin edildiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erik Üreticisi Bu Yıldan Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement