Erişilebilir Kordon Boyu Etkinliğ'inde Engelliler Sorunlarını Dile Getirdi - Son Dakika
Yerel

Erişilebilir Kordon Boyu Etkinliğ'inde Engelliler Sorunlarını Dile Getirdi

Kartal Belediyesi, Kartal Kent Konseyi ve Tak Kartal işbirliği ile ’Erişilebilir Kordonboyu Etkinliği’ düzenledi.

08.10.2015 10:58

Kartal Belediyesi, Kartal Kent Konseyi ve Tak Kartal işbirliği ile 'Erişilebilir Kordonboyu Etkinliği' düzenledi. Etkinlikte, Kartal Belediyesi yöneticileri, engelli vatandaşlar ile birlikte Kartal sokaklarında dolaşarak engellilerin sokaklarda yaşadığı sorunları dinledi.

Kartal Belediyesi tarafından Türkiye'de yerel yönetimlerin gelişmesini hedefleyen, Türkiye Belediyeler Birliği ile İsveç Yerel Yönetimler ve Bölgeler Birliği işbirliğinde yürütülmekte olan, Türk İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG) kapsamında program düzenlendi. Erişilebilir Kordonboyu Etkinliği doğrultusunda Kartal'da yaşayan engelli vatandaşların sorunlarına çözüm arandı. Engelli vatandaşlar, Kartal Belediyesi yöneticileri ile Hamam Sokak'ta buluşarak belediye binasına kadar yürüdü. Bu yürüyüş esnasında Kartal Belediyesi yöneticileri ve çalışanları engellilerin yol boyunca yaşadıkları sorunları, engelli vatandaşların kendilerinden dinleyerek sorunların giderilmesi noktasında notlar aldı. Sonrasında ise Kartal Belediyesi yöneticileri ve engelliler Kartal Belediyesi Fuaye Salonu'na geçti. Burada yapılan kokteyl sonrasında projeye destek veren katılımcılara sertifika takdim edildi.

Kartal'ı, Kartallılar ile birlikte yönetmek istediklerini belirten Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüsnü Yeşilyurt, "Kartal'da biz yerel yöneticileriz. Yerel yöneticiler yaşadıkları kentte yaşayanların hayatlarını kolaylaştırmak zorundadır. Bizde bu kapsamda üyesi olduğumuz belediyeler birliğinin bir projesine dahil olduk ve pilot belediye seçildik. Konumuz katılımcılıktı. Bize katılımcılıktı konusu üzerinde projeler sunuldu. Her belediye kendine göre bazı konular seçti. Biz biraz iddialı bir belediyeyiz. Gerçekten Türkiye'de ilkleri gerçekleştiren bir belediyeyiz. Biz burada mahalle meclisleri seçtik. Mahalle meclisleri seçilen konular arasında çok detaylı ve zor bir konuydu. Biz bu mahalle meclislerimizi seçtik. Bunlardan birisi Yakacık Mahallesi bir diğeri ise Kordonboyu Mahallesi. Burada mahalle halkıyla toplantılar gerçekleştirdik ve amaçlarımızı, yapmak istediklerimizi ve projelerimizi mahallelerimize anlattık. Kartal'ı Kartal halkıyla birlikte yöneteceğimizi anlattık" dedi.

"AMACIMIZ, KARTAL'I KARTAL HALKIYLA YÖNETMEK"

Hüsnü Yeşilyurt, "Belediye başkanımız Op. Dr. Altınok Öz'ün seçim beyannamesi vardı ve o beyannamede başkanımız Kartalda halkın istemediği, onay vermediği hiçbir projeyi uygulamaya koymayacağını belirtiliyordu. Bu proje konusu da tamda bu beyannameye uygun geldi. Daha sonra Yakacık Meydan'ında bir çarşı düzenlemesi ile halkla fikir alışverişinde bulunduk. Bunlar aslında ufak alıştırmalar. Örneğin bugün Kordonboyu Mahallesi'nde engellilerle ilgili yapılan etkinlik sırf engellileri ilgilendiren bir etkinlik. Dar kapsamlı belli bir kısmı kapsayan bir etkinlik. Bunu daha da geliştireceğiz. Tamamıyla Kartal halkına hitap edecek şekilde Kartal halkını kapsayacak şekilde projelendireceğiz. Amacımız Kartal'ı Kartal halkıyla birlikte yönetmek. Onun için 20 mahallede de mahalle meclisleri kurmak ve projeleri bu mahalle meclisinin kararları ile uygulamak düşüncesindeyiz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erişilebilir Kordon Boyu Etkinliğ'inde Engelliler Sorunlarını Dile Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement