Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması - Son Dakika
Yerel

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam: "Felaketin ikinci günü 18 madencimizin ailesine bir aylık iaşelerini sağlayacak maddi destekte bulunduk, her aileye bir sosyal danışman atadık"

09.11.2014 11:50

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasının hemen ardından 18 madencinin ailesine bir aylık iaşelerini sağlayacak maddi destekte bulunduklarını, her aileye bir sosyal danışman atadıklarını, psikolojik rehabilitasyon çalışmalarının da sürdüğünü belirtti.

İslam, Turgutlu Huzurevi'ni ziyaretinin ardından, gazetecilerin Ermenek'teki maden ocağında işçilerin mahsur kalmasıyla ilgili soruları yanıtladı.

Ocakta mahsur kalan 18 işçiden ikisinin cansız bedenine ulaşıldığını anımsatan İslam, madencilere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Diğer madencilere bir an önce ulaşabilmenin gayretinde olduklarını, bölgedeki iki bakanın çalışmalarla ilgili sık sık bilgilendirmede bulunduğunu dile getiren İslam, bakanlığının AFAD'ın psikososyal yardımlar, destekler ve depolama yardım dağıtma işlerinde ana çözüm ortağı olduğunu, bu tür felaketlerin yaşanması halinde bütün elemanlarla birlikte birkaç saat içerisinde sahaya indiklerini anlattı.

Her aileye bir sosyal danışman

Ermenek'teki olayın ardından hastanelerde, olay yerinde kurulan çadırlarda ve hanelerde derhal psikososyal destek çalışmalarına başladıklarını ifade eden İslam, şöyle konuştu:

"İlk yaptığımız temaslarda şu ortaya çıktı. Madende mahsur kalan işçilerimiz, genellikle ailenin tek gelir getiren kişisi. Bunu tespit edince onların madenden çıkarılmasına kadar yani SGK'nın devreye girmesine kadar geçecek sürede bir geçim sıkıntısı olabilir, ailede bir sorun baş gösterebilir. Bunu gördük, hemen Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıflarımızı devreye soktuk. Felaketin ikinci günü 18 madencimizin ailesine bir aylık iaşelerini sağlayacak maddi destekte bulunduk. Her aileye bir sosyal danışman atadık. O danışmanlarımız ailenin hane içerisindeki muhtemel sorunlarıyla ilgileniyor. O ailede yoksulluk var mı? Yaşlı, engelli var mı? Eğitimi aksamış çocuk var mı? Buna benzer bizi ilgilendiren herhangi bir sorun var mı şu anda bunlar tespit ediliyor. Bunlar yapıldıktan sonra derhal çözüm önerilerimizle ailelere tekrar geri döneceğiz. Aynı zamanda onların psikolojik rehabilitasyonları da bizim işimiz. Orada rehabilitasyon çalışmalarımızı da sürdürüyoruz."

Bakan İslam, bir gazetecinin madencilerin çocuklarına yönelik bir çalışmanın olup olmadığı yönündeki soru üzerine, şu anda halen 16 madenciye ulaşılamadığını, ailelerin hanelerinde değil maden ocaklarında bulunduğunu, madencilere ulaşıldıktan sonra tespitin yapılacağını sözlerine ekledi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement