Ermeni Milli Özgürlük Harekatı Lideri Martirosyan Azerbaycan'a Sığındı - Son Dakika
Dünya

Ermeni Milli Özgürlük Harekatı Lideri Martirosyan Azerbaycan'a Sığındı

Ermenistan’dan kaçarak Azerbaycan’a siyasi sığınma talebinde bulunan Ermenistan “Milli Özgürlük Harekatı” örgütünün lideri Vahan Martirosyan düzenlediği basın toplantısında, Azerbaycan ve Ermenistan arasında olası bir savaşta Ermenistan’ın başarısızlığa mahkum olacağını söyledi.

18.09.2015 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ermenistan'dan kaçarak Azerbaycan'a siyasi sığınma talebinde bulunan Ermenistan "Milli Özgürlük Harekatı" örgütünün lideri Vahan Martirosyan düzenlediği basın toplantısında, Azerbaycan ve Ermenistan arasında olası bir savaşta Ermenistan'ın başarısızlığa mahkum olacağını söyledi.

Ermenistan'dan kaçarak Azerbaycan'a sığınan Ermenistan "Milli Özgürlük Harekatı" örgütünün lideri Vahan Martirosyan dün kendisinin ve ailesinin güvenliğini sağlamak için Azerbaycan'a kaçmış ve siyasi sığınma talebinde bulunmuştu. Vahan Martirosyan, bugün düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Azerbaycan'dan siyasi sığınma talebinde bulunan Martirosyan, Azerbaycan ve Ermenistan arasında olası bir savaşta Ermenistan'ın başarısızlığa mahkum olacağını bildirdi. İktidar karşıtı düşünceleri nedeni ile ülke yönetimi tarafından baskı aldığını açıklayan Martirosyan, Sarkisyan rejiminin kendi çıkarları için Azerbaycan'ı düşman olarak gösterdiğini ve ekonomiyi uçuruma sürüklediğini ifade etti. Ermenistan'da hiç kimsenin savaş istemediğini bildiren sığınmacı, Ermenistan'ın Azerbaycan'la rekabete giremeyecek durumda olduğunu bildirdi. Martirosyan, başkanlığını yürüttüğü muhalif örgüt nedeniyle, Ermenistan devlet güçleri tarafından takibe alındığını ve yetkililer tarafından tehditler aldığını kaydetti. Ermenistan'ın gelişmemiş Afrika ülkelerinden daha kötü durumda olduğunu bildiren sığınmacı, ülkesinde rüşvetin ve işsizliğin üst düzeyde olduğunu ifade etti.

"HER YERDE YOLSUZLUK, RÜŞVET HÜKÜM SÜRÜYOR"

Dağlık Karabağ'da hiç kimsenin yaşamak istemediğini ve eğer halk oylaması yapılırsa herkesin Azerbaycan'a birleşmek için oy kullanacağını söyleyen Vahan Martirosyan "Ermenistan'da insanlar herhangi bir Afrika ülkesinden daha kötü yaşıyor. Sadece Erivan'ın merkezi sokaklarında güzel bir görüntü uğruna ofisler var, iş yapılıyor, oteller mevcuttur. Bir kilometre kenarda ise görüyorsun ki, insanlar aç. Dağılmış binalar var. En fakirleri ise Dağlık Karabağ Savaşı gazileri. Ermenistan'da iş bulunca buna mucize gibi bakıyorlar. 80 dolar emeklilik veriliyor ve bununla da iki kez markete gidiliyor. Benim anneannem görevde çalıştı, 100 dolar emeklilik alıyor. Ona zengin gibi bakıyorlar. Yardım olmazda o da yaşayamaz. Her yerde yolsuzluk, rüşvet hüküm sürüyor. Ermenistan Ordusu şu anda herhangi bir orduyla savaşacak güçte değil. Sınırlar açılırsa, Ermenistan'dan Azerbaycan'a mülteci akını Avrupa'ya göçmen akını gibi olacak" dedi.

Vahan Martirosyan, kendisinin ve ailesinin özel güvenliği için eşi ve küçük çocuğuyla birlikte Ermenistan'dan kaçarak, Azerbaycan'a gelip siyasi sığınma talep etmişti. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Ermeni Milli Özgürlük Harekatı Lideri Martirosyan Azerbaycan'a Sığındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement