Erü'de "Dava ve Duruşma Yarışması" Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Erü'de "Dava ve Duruşma Yarışması" Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Fakültesi tarafından Erzincan, Gaziantep ve İnönü Üniversitesi Hukuk Fakülteleri'nin katılımıyla "Ahmed Cevdet Paşa Farazi Dava ve Duruşma Yarışması" düzenlendi.

12.05.2015 17:53

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Fakültesi tarafından Erzincan, Gaziantep ve İnönü Üniversitesi Hukuk Fakülteleri'nin katılımıyla "Ahmed Cevdet Paşa Farazi Dava ve Duruşma Yarışması" düzenlendi.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şevki Vanlı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmada, Kayseri Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdurrahman Koçlaslan, Kayseri Cumhuriyet Savcısı Hacı Çam ve Kayseri Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Doğanay İğde jüri üyeliği yaptı.

Yarışmada, 5 kişilik öğrenci grubundan oluşan 2 takımdan birisi iddia makamı olurken bir diğeri savunma makamını temsil etti. Yarışmanın sözlü aşaması, davaya konu olan olayın okunmasıyla başlandı. Ardından jüri üyelerinin önünde dava makamı ve iddia makamı savunmalarını sundu.

Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu yarışmada birinciliğe Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi takımı, ikinciliğe Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi takımı, üçüncülüğe de İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi takımları layık görüldü.

Yazılı aşamada ise en iyi dilekçe ödülünü Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Kürşat Yemenici ve Ali Bayram alırken, en iyi sunum ödülünü ise Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Nazlı Yıldırım aldı.

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğan, ilkini gerçekleştirdikleri yarışmaya, Ahmed Cevdet Paşa ismini verdiklerini belirterek, "Ahmet Cevdet Paşa, 19. yüzyılda yaşamış bir devlet adamı. Hukukçu ve tarihçi kimliğiyle ortaya çıkmış bir kişilik. Bizim ilk medeni kanunumuzun yapıcısı diyebiliriz. O dönemde bize özgü bir medeni kanunu öneren isim. Yazdığı medeni kanun, 8 yıllık bir çalışma sonucu bizim medeni kanunumuz olarak kabul edilir. Bu büyük hukukçunun adını yaşatmak ve genç hukukçulara onu örnek gösterilmek için bu ismi tercih ettik" dedi.

Doğan, yarışmayı geleneksel hale getirmeyi planladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erü'de 'Dava ve Duruşma Yarışması' Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement