Erü'de Kore Rüzgarı Esti - Son Dakika
Yerel

Erü'de Kore Rüzgarı Esti

Erü\'de Kore Rüzgarı Esti

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Erciyes Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen Kore Kültür Günleri etkinliği kapsamında “Kore’nin Vurmalı Çalgılar Grubu, JiMyung’un Kore Geleneksel Müzik Konseri” düzenlendi.

27.04.2016 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Erciyes Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen Kore Kültür Günleri etkinliği kapsamında "Kore'nin Vurmalı Çalgılar Grubu, JiMyung'un Kore Geleneksel Müzik Konseri" düzenlendi. Kore Kültür Merkezi'ne mensup müzik grubunun geleneksel kıyafetler ve geleneksel müzik enstrümanları ile verdiği konser, salondakilerden büyük beğeni gördü.

Sabancı Kültür Sitesi'ndeki etkinliğe Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Kore Cumhuriyeti Büyükelçilik Müsteşarı Jijoon Kim, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Cho Dong Woo, Kore gazileri, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Erciyes Üniversitesi'nde her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen bu etkinliğin Türkiye ile Kore Cumhuriyeti arasındaki içten ve samimi kültürel ilişkilerin artırılması yönünde iyi bir adım olduğu kaydetti.

Rektör Güven, "1950'li yıllarda yaşanan Kore savaşında gösterdiği cesaret ve kahramanlıkla tüm dünyada takdir gören Türk Tugayımız, Kore Cumhuriyetinin bağımsızlığını kazanmasında büyük pay sahibi olurken, Kore Cumhuriyetinin Türk askerine ve ülkemize olan sevgisinin halen devam ettiğini görmek bizi çok memnun etmektedir. Kore savaşında şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet dilerken, bugün de aramızda olan Kore gazilerimize ise minnettarlığımızı sunmaktayız. Umarım iki ülke arasındaki mevcut iyi dostluklar sonsuza kadar sürer" dedi.

Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bünyesinde 1998 yılında kurulan Kore Dili ve Edebiyatı Bölümü hakkında da bilgiler veren Rektör Güven, "İlk mezunlarını 2007 yılında veren Kore Dili ve Edebiyatı bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz, profesyonel turizm rehberliği, seyahat acentelerinde yöneticilik, Türkiye'de yatırım yapan büyük Kore firmalarında çalışma, üniversitelerde ise akademisyen olma imkanı bulabilmektedir" diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Kore Cumhuriyeti Kültür Müsteşarı Cho Dong Woo, Kore kültürüne verdikleri destekten dolayı Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Göksel Türközü ile Kore Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Köroğlu Türközü'ne, Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi tarafından verilen "Kore Kültürünü Destekçisi" sertifikasını takdim etti.

Daha sonra Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Merkezi'nden gelen Kore Vurmalı Çalgılar Grubu sanatçıları, geleneksel kıyafetler ve geleneksel müzik enstrümanları ile konser verdi.

Salondakilerden büyük ilgi gören konser sonrası davetlilere geleneksel Kore tatlıları ikram edildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erü'de Kore Rüzgarı Esti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement