Erü'den Rusça Ders Kitabı - Son Dakika
Yerel

Erü'den Rusça Ders Kitabı

Erü\'den Rusça Ders Kitabı

ERÜ Rus Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevinç Üçgül: "Ülkemiz eğitim tarihinde bir ilke imza atma adına mutluyuz"

27.10.2014 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında 2014-2015 eğitim-öğretim yılında okutulmaya başlanan Rusça ders ve çalışma kitaplarının, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyelerince hazırlandığı bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, yaptığı açıklamada, üniversitelerinde eğitim ve bilimsel alanda önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çekti.

Milli Eğitim Bakanlığının talebi doğrultusunda Rusça ders kitabı hazırladıklarını belirten Keleştemur, Türkiye'de ilk kez yayımlanan Rusça ders kitabının ERÜ tarafından hazırlanmış olmasının ayrı bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, öğretim elemanlarını başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

Rus Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevinç Üçgül ise hazırlanan ders kitabı hakkında şu bilgileri verdi:

"Milli Eğitim Bakanlığının verdiği görev doğrultusunda mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında okutulmak üzere ders ve çalışma kitabının yazımında üniversitemiz Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim elemanları görev almıştır. Lise 1 ve 2. sınıflar için hazırlanan ders ve çalışma kitapları, içinde bulunduğumuz 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı mesleki ve teknik liselerde okutulmaya başlanmış ve bu liseler, Rusça dil eğitimi alanında büyük bir açığı doldurmuştur. Ülkemiz eğitim tarihinde bir ilke imza atma adına mutluyuz."

Ders kitabının hazırlanmasında Prof. Dr. Sevinç Üçgül, Doç. Dr. İsmail Aydoğan, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Durmuşçelebi, Yrd. Doç. Dr. Reyhan Çelik, Yrd. Doç. Dr. Erdem Erinç, öğretim görevlileri Vladimir Buday, Renata Aktaş ve Hatice Şahin ile Kayseri Ticaret Meslek Lisesi öğretmeni Mustafa Yurdakul'un görev aldığı belirtildi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erü'den Rusça Ders Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement